Jaundžeikaram cietumā pasliktinājusies veselība

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Apcietinātajam bijušajam Saeimas deputātam un Nacionālās drošības komisijas vadītājam Dzintaram Jaundžeikaram (LPP/LC) Rīgas Centrālcietumā pasliktinājusies veselība.

«Jaundžeikara kunga veselības stāvoklis ir nopietns. Ja cietumā kaut kas atgadās, tad nav iespējams atrisināt. Tāpat viņam daudz ir jāstaigā, viņš nedrīkst sēdēt un stāvēt,» aģentūrai BNS norādīja viens no Jaundžeikara advokātiem Saulvedis Vārpiņš un piebilda, ka veselības problēmas Jaundžeikaram bijušas jau pirms apcietināšanas.

Advokāts lūdzis arī prokuratūru noteikt Jaundžeikaram medicīnisko ekspertīzi, lai konstatētu, vai bijušais parlamenta deputāts vispār var atrasties cietuma apstākļos un vai ar viņu var veikt izmeklēšanas darbības. Paralēli tam advokāts lūdzis lemt par cita drošības līdzekļa piemērošanu.

Par aizstāvamā lietas apstākļiem, piemēram, kas tiek jautāts pratināšanā, gan advokāts informāciju nedrīkstot sniegt.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē aģentūrai BNS noliedza, ka apcietinātajam būtu pasliktinājusies veselība. Vēl trešdien viņš cietuma darbiniekiem atzinis, ka jūtas normāli un ārkārtas palīdzība nav nepieciešama.

Jau ziņots, ka pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lūguma Rīgas Centra rajona tiesa 3.novembrī Jaundžeikaram piemēroja apcietinājumu. Viņa lietu izmeklēs prokuratūras prokurore Viorika Jirgena.

Jaundžeikara kriminālprocess satur valsts noslēpumu un atzīts par slepenu.

Advokāts Pāvels Rebenoks iepriekš pastāstīja, ka bijušajam iekšlietu ministram un Nacionālās drošības komisijas vadītājam inkriminēti divi Krimināllikuma panti ‒ valsts noslēpuma izpaušana un korespondences izpaušana.

Pēc izmeklēšanas uzskata, Jaundžeikars ir uzkūdījis kādu KNAB amatpersonu izpaust viņam valsts noslēpumu, iepriekš norādīja advokāts.

TV3 raidījums «Nekā personīga» iepriekš vēstīja, ka Jaundžeikara lietā ir trīs aizdomās turētie, jo bijušais ministrs un KNAB darbiniece izmantojuši starpnieku.

«Nekā personīga» uzsvēra, ka kūdīšanas galvenais ierocis ir nauda. Cik tika maksāts par vērtīgās informācijas iznešanu ārpus KNAB sienām, noskaidros izmeklēšana. KNAB amatpersona ar izmeklētājiem, visticamāk, sadarbojas, jo atrodas uz brīvām kājām.

Prokuratūra apstiprina, ka bijušā Saeimas deputāta un iekšlietu ministra Dzintara Jaundžeikara lietas ietvaros arī noskaidros, kurš, iespējams, noplūdinājis viesnīcā «Rīdzene» noklausīto sarunu ierakstus.

Šīs sarunas, iespējams, ir daļa no tā dēvētās oligarhu lietas.

Tāpat ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers nolēmis Jaundžeikara lietai pievienot kopš vasaras Drošības policijas izmeklēto kriminālprocesu par operatīvās informācijas noplūdi saistībā ar plānotajām kratīšanām oligarhu lietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu