Par Minskas metro spridzināšanu abiem apsūdzētajiem piespriests nāvessods

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Baltkrievijas Augstākā tiesa trešdien piesprieda nāvessodu Dmitrijam Konovalovam un Vladislavam Kovaļovam, kas bija apsūdzēti par terorakta sarīkošanu Minskas metro.

Iepriekš tiesa atzina Konovalovu par vainīgu terorismā, bet Kovaļovu - par vainīgu varasiestāžu neinformēšanā par uzbrukuma gatavošanu.

«Tiesa uzskata, ka [apsūdzētie] rada ārkārtas briesmas sabiedrībai un tāpēc nepieciešams augstākais soda mērs,» atzina tiesnesis.

Kā ziņots, sprādzienā Minskas metro stacijā «Oktjabrjskaja» 11.aprīlī tika nogalināti 15 cilvēki.

Abi apsūdzētie ir 25 gadus veci.

Prāva, kas sākās septembrī, bija atklāta un norisinājās Minskas Tieslietu pilī. Prezidējošais tiesnesis bija valsts Augstākās tiesas priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Fjodorovs.

Abi aizdomās turamie tika apsūdzēti arī par bumbas sprādzienu, kas 2008.gadā Minskā tika sarīkots Neatkarības dienas svinību laikā, kā arī par vairākiem uzbrukumiem 2005.gadā Vitebskā, kuros vairāk nekā 100 cilvēki tika ievainoti, bet neviens netika nogalināts.

Konovalovs atzina vainu metro spridzināšanā un citos uzbrukumos, bet Kovaļovs vainu visās apsūdzībās noliedza un atsauca pirmstiesas liecības pret Konovalovu, sakot, ka izmeklētāji pret viņu izdarījuši spiedienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu