Prokurore: Jēkabpils spēļu zāles lietā sarežģītāk ir ar šāvējiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jēkabpils spēļu zālei uzbrukumu veikušie bijušie likumsargi savu vainu laupīšanā atzīst, taču neviens negrasās atzīties, kurš šāva uz policistiem

Nu jau bijušie vienības «Alfa» darbinieki Arvo Žagars un Leonīds Koņuhovs, bijušie Valsts policijas Tukuma iecirkņa darbinieki Deniss un Pāvels Hristoforidi, privātpersona Staņislavs Babelis apsūdzēti par bruņoto laupīšanu Jēkabpilī, Žagars – arī par policista noslepkavošanu un otra policista slepkavības mēģinājumu, Hristoforidi – arī par slepkavības mēģinājumu.

Kā laikrakstam «Latvijas Avīze» paskaidroja prokurore Vida Kravcova, visi lietā iesaistītie atzinuši vainu laupīšanā, bet sarežģītāk ir ar šāvējiem. Žagars noliedzot, ka būtu šāvis, tāpat Hristoforidi – ka būtu šāvis uz policistu.

Savukārt pārējie trīs neko neesot redzējuši.

Prokurore atklāj, ka tieši tāpēc izmeklēšana ieilgusi – izmeklēšana ieilgusi, bija nepieciešams veikt ķīmiskas, bioloģiskas, traseloģiskas un citas ekspertīzes, lai rekonstruētu notikumu gaitu.

Prokurore gan uzskata, ka pierādījumi savākti pietiekami un pārliecinoši – tie parāda konkrēti katra vainu un lomu noziegumos. Sīkāk par pierādījumiem prokurore atsakās runāt.

Par bruņoto laupīšanu draud 10 – 17 gadu cietumsods, bet par bruņotu slepkavību grupā un pat par mēģinājumu to darīt var piespriest 15 – 20 gadus vai pat mūža ieslodzījumu. Tāpēc arī apsūdzētie mēģinot liegties, cerot, ka konkrētu vainīgo nepierādīs.

Kad slepkavoja, tad gan bija citas domas galvā: neoficiālā informācija liecina, ka Žagars pat izdarījis kontrolšāvienu galvā, lai policists neizdzīvotu un neliecinātu.

Tiekoties ar šiem aizdomās turamajiem Rīgas centrālcietumā, viņi par sevi atstājuši nosvērtu iespaidu. Prokurore uzskata, ka katrs atsevišķi no apsūdzētajiem uz noziegumu nebūtu sadūšojies, viens otru pārliecinājuši un nostrādājis bara instinkts.

Neviens gan neatzīstas, ka būtu iniciators un pasākuma līderis.

Visticamāk, pirmā tiesas sēde varētu notikt nākamajā gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu