Bin Ladens pirms likvidācijas vairs nevadīja «Al Qaeda»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Osamas bin Ladena paslēptuvē Pakistānā atrastie dokumenti liecina, ka teroristu organizācijas «Al Qaeda» vadonim vairs nav bijusi nekāda loma operācijās, trešdien paziņojis ASV eksperts, kurš izskatījis pierādījumus.

Kā atklāja anonīmais eksperts, bin Ladenu maijā nogalinājušās specvienības savāktie ap 200 pierādījumi - bloknoti, dokumenti, datori un zibatmiņas - liecina, ka «bija pagājis diezgan ilgs laiks, kopš viņš bijis iesaistīts organizācijas ikdienas vadībā».

«Iegūtie raksti lielākoties bija par vispārējo nostāju, kuros vadmotīvs bija «Mums ir jāturpina uzbrukt ASV» un «Vai vai var uzticēties Somālijas «Shebab»?» sacīja avots.

«Vienā mazā zilā piezīmju burtnīcā no 2010.gada februāra viņš apsver, vai viens no locekļiem būtu jāpaaugstina, kurš būtu jāizvirza kāda cita bezpilota lidaparāta nogalināta locekļa vietā. Taču nekā nav par organizācijas operatīvo vadību,» piebilda avots.

Aptuveni trešdaļa no savrupnamā Abotābādā iegūtajām lietām ir saistīta ar personīgiem ģimenes jautājumiem, tostarp vienas viņa sievas centieniem atrast vīru vienai no viņu meitām.

«Jebkurā gadījumā drošības apsvērumu dēļ viņš ziņojumus saņēma tikai vienu vai divas reizes mēnesī. Kā var vadīt tīklu šādos apstākļos?» norādīja eksperts.

Kā jau ziņots, bin Ladens tika nošauts 2.maijā ASV īpašo uzdevumu vienības SEAL operācijā Abotābādā netālu no Pakistānas galvaspilsētas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu