Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis
Iesūti ziņu!

Rupjmaizes kārtojums

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

200 ml saldā krējuma
4 ēdamakrotes cukura
200 g dzērvenes ar cukuru
200 g rupjmaizes rīvmaizes
1 tējkarote kanēļa
1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana:

Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Traukā kārtām liek rupjmaizes rīvmaizi, ievārījumu un krējumu, kārtas atkārto, līdz trauks piepildīts. Pa starpām iekaisa nedaudz kanēļa.

Kārtojumam var izmantot svaigu rupjmaizi vai rīvmaizi. Rīvmaizi pirms kārtošanas ieteicams apliet ar saldinātu dzērveņu sulu, lai tā nedaudz uzbriest.

Kārtojumu atstāj uz pāris stundām, lai sastāvdaļas «sadraudzējas».

Dzērveņu ievārījuma vietā var izmantot brūkleņu vai ķiršu ievārījumus, vai svaigas ogas.

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu