Foto: APOLLO

Ķīnas interneta lietotāju vidū asu neapmierinātību izraisījuši jaunie noteikumi, kas vismaz vienā pilsētā sievietēm, iegādājoties avārijas kontracepciju, uzliek par pienākumu aptiekā atklāt savu vārdu un identifikācijas kartes numuru.

Fudzjaņas provinces galvaspilsētas Fudžou pārtikas un medikamentu tirdzniecības uzraugs šonedēļ paziņoja, ka aptiekām turpmāk būs jāreģistrē savu klientu dati, šādi cenšoties pastiprināt kontroli pār grūtnieču medikamentiem.

«Tas pielīdzināms tam, ka ķīniešiem būtu jāreģistrējas pirms mīlēšanās,» populārajā mikroblogošanas vietnē «Weibo» raksta kāds tīmekļa lietotājs. «Lai varētu mīlēties, jāsaņem atļauja no atbildīgajiem dienestiem, un tikai tad jūs varat mīlēties, bez apstiprinājuma jums nav tiesību mīlēties.»

Savukārt citi pieļauj, ka šādi noteikumi novedīs pie tā, ka sievietes vairs nepirks avārijas kontracepciju un pakļaus sevi nevēlamas grūtniecības riskam.

Paredzēts, ka jaunie noteikumi tiks ieviesti arī Fudzjaņas otrajā lielākajā pilsētā Sjameņā, vēsta mediji.

Tikmēr Šanhajas, Pekinas un Ķīnas dienvidu provinces Guanduna sākušas pieprasīt mikroblogošanas vietņu lietotājiem reģistrēties ar saviem īstajiem vārdiem.

«Īstais vārds jāreģistrē «Weibo», jāreģistrē īstais vārds, iegādājoties kontracepciju, drīz būs jāreģistrē īstais vārds, arī iegādājoties velosipēdu,» skepsi neslēpj kāds tīmekļa lietotājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp