Policija turpina tiesāties ar Ellas klubu par trokšņošanu nakts laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš.

Pagājušā gada izskaņā  kluba pārstāvis Miķelis Ļaksa jeb Markus Riva ziņoja, ka Administratīvā rajona tiesa visas līdzšinējās sūdzības pret kluba «Dstyle» īpašniekiem par trokšņa radīšanu, kas traucē iedzīvotāju naktsmieru, atzinusi par nepamatotām un atceļamām. Tomēr Rīgas Pašvaldības policija iesniegusi apelācijas sūdzību par Administratīvās rajona tiesas 2011.gada 24.novembra nolēmumu atcelt Rīgas Pašvaldības policijas lēmumus un izbeigt sāktās administratīvās lietvedības.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja policijas pārstāve Inese Tīmane, sūdzība ir pieņemta un nosūtīta izskatīšanai uz Administratīvo apgabaltiesu.

Pēc plašsaziņas līdzekļos izskanējušās informācijas par Administratīvās rajona tiesas lēmumu attiecībā uz uzņēmumu, kas plašāk pazīstams kā Vecrīgas klubs "D-Style", Rīgas Pašvaldības policija vērš uzmanību, ka Administratīvā rajona tiesa uzņēmuma pieteikumus apmierinājusi nevis tāpēc, ka nav izdarīts pārkāpums, bet gan tāpēc, ka, tiesas ieskatā, šajos trokšņošanas gadījumos bija piemērojamas citas tiesību normas.

Galvenais kritērijs izdarītā pārkāpuma kvalifikācijai ir trokšņa raksturs - pastāvīgs vai nepastāvīgs troksnis. Citējot īpašības vārda "pastāvīgs" skaidrojumu, Administratīvā rajona tiesa to sasaista ar uzņēmuma komercdarbību, kas savukārt novedis pie secinājuma, ka konstatētais troksnis ir atzīstams kā troksnis, ko radīja komercdarbība, un ka troksnim ir pastāvīgs raksturs.

Rīgas Pašvaldības policija savā apelācijas sūdzībā norāda, ka saskaņā ar Rīgas domes Sabiedriskās kārtības noteikumiem atbildība ir paredzēta par trokšņa radīšanu, nevis komercdarbības veikšanu. "Komercdarbība" ir daudz plašāks jēdziens par jēdzienu "troksnis", uzskata policijas speciālisti, tāpēc Pašvaldības policijas pamatojums ir - uzņēmuma komercdarbības veids nav trokšņa radīšana un nepareizi ir sasaistīt komercdarbību, kurai ir pastāvīgs raksturs, ar troksni, kuram ir nepastāvīgs raksturs, secinot, ka rezultātā troksnis iegūst pastāvīgu raksturu.

Rīgas Pašvaldības policija turpinās tiesāties ar Vecrīgas kluba "D-Style" īpašnieku par vairāk kā 12 000 latu naudas sodu pamatotību, kas uzņēmumam noteikti ar 25 lēmumiem, jo skaļās mūzikas dēļ regulāri tika traucēts apkārtējo personu naktsmiers.

2011.gadā kopumā Rīgas Pašvaldības policijā saņemts 31 iedzīvotāju izsaukums un 45 iesniegumi no iedzīvotājiem par regulāru naktsmiera traucēšanu no kluba "D-Style". Pašvaldības policija, apsekojot adresi, konstatēja trokšņošanas faktu, fiksēja pārkāpumus un sāka lietvedību, kā rezultātā 2011.gada laikā noformēti 24 administratīvā pārkāpuma protokoli par Rīgas domes saistošo noteikumu pārkāpumu - trokšņošana, kas traucē apkārtējo mieru. Pērnā gada laikā uzņēmumam noformēti arī deviņi administratīvā pārkāpuma protokoli pēc citiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa pantiem un Rīgas domes saistošo noteikumu punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu