Nīderlandē atbalsta mērenu sauļošanos solārijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Saskaņā ar Nīderlandes Veselības ministrijas Zinātniskās padomes (Dutch Health Council (Nīderlandes Veselības padomes)) vērtējumu, nav tādu argumentu, kas liecinātu pret mērenu sauļošanos brīvā dabā vai solārijā, portālu "Apollo" informēja  «Sunlight Research Forum».

Zinātniskā padome savā vēstulē Nīderlandes ministrijām, kuras nodarbojas ar veselības un patērētāju aizsardzības jautājumu risināšanu, uzsver, ka nevarētu pilnīgi droši apgalvot, ka sauļošanās solārijā paaugstina risku saslimt ar ādas vēzi. Turklāt Zinātniskā padome izsaka pamatotus iebildumus pret Starptautiskās vēža pētniecības aģentūras (IARC) pieņemto lēmumu vienlīdz augstā vēža riska kategorijā ierindot ultravioleto starojumu un solārijus.

Šis apgalvojums netiek pamatots ar zinātniskiem pierādījumiem. Turklāt augstā ranga padomes sastāvā esošie zinātnieki vērtējumā izskaidro pietiekošas cilvēka organisma apgādes ar D vitamīnu pozitīvos efektus: pat vairāk kā 90 procentu šī vitamīna ādā veidojas ultravioleto staru ietekmē. «Tas ir pozitīvs signāls, ka šāda atzīta institūcija kā Nīderlandes Veselības padome, vērtējot sauļošanos, pieturās tikai pie objektīvi pamatotiem kritērijiem un no tā izdara izsvērtus secinājumus», Zinātniskās padomes vērtējumu komentē Eds Brants (Ad Brand) no Saules gaismas izpētes foruma (SRF).


Nīderlandes Veselības padome ir visnozīmīgākā Nīderlandes konsultatīvā, zinātniskā komisija veselības jomā. Tās pētījumi, vērtējumi un ieteikumi bieži tiek ņemti par pamatu likumdošanas noteikumu satura izstrādāšanā.

«Advisory letter UV radiation and sunbeds»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu