Tiesai nodod Diānas Kozlovskas slepkavības lietu; apsūdzības - divām personām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Pāvels Sondors Zemgales apgabaltiesai nodevis krimināllietu par desmit gadu vecās dobelnieces Diānas Kozlovskas slepkavību. Lietā apsūdzības uzrādītas divām personām.

To portālam «Apollo» pavēstīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.

Lietā apsūdzības uzrādītas divām personām - noslepkavotās meitenītes mātei Baibai Kozlovskai un viņas draugam jeb civilvīram Andrejam Kuļijevam.

Meitenes māte apsūdzēta pēc Krimināllikuma (KL) 117.panta 12.punkta - par slepkavību, ja noslepkavots nepilngadīgais. Saskaņā ar minēto likuma pantu vainīgā persona var tikt sodīta ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Savukārt sievietes draugs apsūdzēts pēc KL 162.panta 2.daļas - par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo. Sods par šāda nozieguma izdarīšanu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 200 minimālajām mēnešalgām un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tāpat vīrietis apsūdzēts pēc KL 313.panta 2.daļas - par noziedznieka, kā arī nozieguma izdarīšanas rīku un līdzekļu, nozieguma pēdu vai noziedzīgā kārtā iegūtu priekšmetu iepriekš neapsolītu slēpšanu, ja slēpjamais noziegums ir sevišķi smags. Saskaņā ar šo likuma pantu tiesa var piemērot sodu brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 80 minimālajām mēnešalgām.

Vēl meitenītes mātes civilvīrs apsūdzēts pēc KL 228.panta 1.daļas - par kapa, apbedījuma urnas, apbedīta vai neapbedīta līķa apgānīšanu. Minētais likuma pants vainīgo paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 100 minimālajām mēnešalgām.

Jau ziņots, ka 2007.gada 14.augustā, Diāna, kura bija dzimusi 1997.gadā, izgāja no mājām Dobelē, K.Barona ielā 2, bet 8.septembrī viņas mirstīgās atliekas tika atrastas netālu no dzīvesvietas.

Jau 2007.gadā policijas vadība atzina, ka izmeklēšana dobelnieces Diānas Kozlovskas slepkavības lietā rit visai grūti. Policija meitenes dzīvesvietā veica kratīšanu un atsavināja vairākus priekšmetus, kas varētu palīdzēt atrisināt meitenes slepkavības lietu.

Diānas slepkavībā aizdomās tika turēta meitenes māte un mātes draugs, un abiem kā drošības līdzeklis ticis piemērots apcietinājums. Baibai Kozlovskai procesa virzītājs jau 2007.gada oktobra beigās nolēma mainīt drošības līdzekli no apcietinājuma uz policijas uzraudzību.

2008.gada marta vidū no apcietinājuma tika atbrīvots arī aizdomās turētais 1952.gadā dzimušais Kuļijevs. Vīrietis apcietinājumā atradās pusgadu. Šajā laikā procesa virzītājs veicis visas nepieciešamās procesuālās darbības, savākta attiecīga pierādījumu bāze, tādēļ policija uzskatīja, ka vairs nebija nepieciešamības Kuļijevu paturēt apcietinājumā. Viņam kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība.

Līdz ar to tiesai nodotas visas no pagājuša gada 23.augustā Zemgales tiesas apgabala prokuratūrā nozagtajām krimināllietām.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu