Jēkabpils policista slepkavībā apsūdzētais eksalfietis savu vainu neatzīst

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Policista Andra Znotiņa slepkavībā apsūdzētais bijušais specvienības «Alfa» loceklis Arvo Žagars otrdien Zemgales apgabaltiesā savu vainu slepkavībā neatzina, tomēr atzina vainu spēļu zāles laupīšanā, aģentūra BNS uzzināja tiesas sēdē.

Zemgales apgabaltiesa Jelgavā otrdien sanākusi uz pirmo sēdi krimināllietā par bruņoto laupīšanu Jēkabpils spēļu zālē, kuras laikā tika nošauts policists.

Saskaņā ar apsūdzību par inkasācijas apsargu piestrādājošais Žagars spēļu zāles laupīšanas laikā atradās automašīnā un gaidīja pārējos laupītājus.

Lai arī viņš nav tas, kas sašāva zāles darbinieku, Žagars tomēr tiesā otrdien viņam atvainojās.

Jēkabpils apšaudē abi cietušie policisti Rims Šveds un Salvis Tihanovskis no diviem apsūdzētajiem pieprasa kopumā 40 tūkstošu latu kompensāciju. Nedaudz vairāk kā 10 tūkstošu latu kompensāciju pieteicis arī uzbrukumā cietušais spēļu zāles darbinieks.

Lietas izskatīšana pašlaik turpinās ar apsūdzības lasīšanu.

Saistībā ar bruņoto laupīšanas uzbrukumu Jēkabpils  spēļu zālei «Fēnikss» šajā lietā apsūdzības uzrādītas piecām personām, proti, toreizējiem policijas specvienības darbiniekiem Leonīdam Koņuhovam un Arvo Žagaram, kā arī bijušajiem Tukuma policistiem brāļiem Denisam un Pāvelam Hristoforidi. Apsūdzēta arī privātpersona Staņislavs Babelis.

Attiecībā uz Jēkabpils spēļu zāles epizodi Koņuhovs, Babelis, Žagars un brāļi Hristoforidi apsūdzēti par laupīšanu.

Žagars turklāt apsūdzēts par policista nošaušanu un mēģinājumu noslepkavot otru policistu, bet Denisam Hristoforidi apsūdzība uzrādīta arī par policista nonāvēšanas mēģinājumu.

Lietā apsūdzēts arī Edgars Paruškins un Staņislavs Berkuls. Viņi gan nav iesaistīti Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas epizodē.

Viņiem kopā ar iepriekšminētajām personām apsūdzības izvirzītas par 2008. un 2010.gadā veiktajām zādzībām, 2010.gadā izdarīto svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, 2009.gadā veikto personas sagrābšanu mantkārīgā nolūkā, lietojot vardarbību un draudus, šajā gadā izdarīto izspiešanu, sveša maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu un iznīcināšanu un sveša maksāšanas līdzekļa atkārtotu nelikumīgu izmantošanu un laupīšanu.

Turklāt apsūdzībā norādīts, ka abi iepriekš minētie apsūdzētie, kā arī Koņuhovs un Pāvels Hristoforidi bez attiecīgas atļaujas iegādājās, glabāja, nēsāja, pārvadāja šaujamieroci un munīciju.

Jau vēstīts, ka pēc spēļu zāles aplaupīšanas Jēkabpilī pērn 25.janvāra rītā gāja bojā policijas darbinieks, divi policisti tika ievainoti, no tiem viens smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir bijuši policijas darbinieki ‒ Koņuhovs un Žagars darbojušies specvienības «Alfa» sastāvā, bet brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi savulaik strādājuši Tukuma policijā.

Laupīšanas laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu