Cietušo liecības atklāj detaļas par uzbrukumu Jēkabpils spēļu zālei

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Turpinot šodienas sēdi Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā, tiesa nopratināja četrus cietušos, aģentūra LETA uzzināja tiesas sēdē.

Tiesā liecināja trīs spēļu zāles «Fēnikss» uzņēmuma SIA «Alfor» darbinieki un viens ievainotais policists no Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa.

Spēļu zāles «Fēnikss» darbinieks, kurš atbild par spēļu automātu darbību un naudas iekasēšanu, pastāstīja, ka viņš 2011.gada 25.janvāra rītā spēļu zāles biroja telpās otrajā stāvā seifā bija ievietojis inkasācijas naudu, kura pēcāk tika nolaupīta. Drīz pēc tam sekojis iebrukums spēļu zāles telpās. Vīrietis, pēc viņa teiktā, tika apdullināts ar metāla āmuru, un pēc atjēgšanās viņš konstatējis, ka ir arī sašauts kājā. Tāpat viņam bija atņemtas seifa atslēgas un seifam ar trim atsevišķiem nodalījumiem atvērti un iztukšoti divi nodalījumi.

Spēļu zāles bāra darbiniece tiesā aprakstīja iebrukšanas gaitu. Iebrucēji bija tērpušies policijas formās un maskās. Sākumā viņai šķitis, ka policija pilda kādu uzdevumu, bet iebrukušo brutālā uzvedība un tālākā rīcība radīja aizdomas, ka tie varētu būt noziedznieki.

SIA «Alfor» pārstāvis tiesā apstiprināja nolaupīto naudas summu vairāk nekā 100 000 latu apmērā, kura, aizturot laupītājus, atgūta, taču izmeklēšanas dēļ patlaban tā nav uzņēmumam pieejama.

Uzņēmuma pārstāvis informēja, ka neatvērtajā seifa nodalījumā atradusies vēl aptuveni tikpat liela naudas summa no «Admiral» spēļu zālēm, bet tā netika paņemta. Uzņēmuma pārstāvis pieļāva, ka, iespējams, tas nav izdevies iebrucēju steigas dēļ, jo arī šī nodalījuma atslēga bija kopā ar citām atslēgām.

Iebrucēju aizturēšanā ievainotais policists Rims Šveds pastāstīja, ka, pēc izsaukuma ierodoties pie spēļu zāles, saņēma informāciju, kurā virzienā devušies uzbrucēji, un tika sākta pakaļdzīšanās. Jēkabpilī, strupceļā pie Daugavas, uzbrucēju automašīnu panāca divas policistu mašīnas - Šveds ar pārinieku Salvi Tihonovski un bojāgājušais Andris Znotiņš ar pārinieku Raivi Circeni. Pie aizturamo mašīnas no kreisās puses piesteidzās Znotiņš, Tihonovskis - no labā, bet Šveds pats no aizmugures, tuvojoties Znotiņam kreisajā sānā. Viņš dzirdēja kolēģus saucam, lai aizturamie padodas. Atskanēja šāvieni, Šveds tika ievainots un zaudēja samaņu. Vēlāk atjēdzoties, viņš redzēja Znotiņu netālu no sevis arī guļam zemē.

Jēkabpils spēļu zāles laupīšanā apsūdzētie - Arvo Žagars, brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, Leonīds Koņuhovs, Staņislavs Babelis un Edgars Paruškins - tiesā pavēstīja, ka atzīst vainu spēļu zāles aplaupīšanā, bet neatzīst vainu apšaudēs un policista nonāvēšanā tādā veidā, kā apsūdz prokurore Vida Kravcova.

Savukārt vecākās inkriminētajās zādzību un laupīšanu epizodēs, kas veiktas no 2008.gada līdz 2010.gadam, brāļi Hristoforidi, Paruškins un Staņislavs Berkulis savu vainu neatzina.

Šodienas sēdē tiesa izsludināja pārtraukumu līdz 2.februārim, kad turpinās nopratināt Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanā cietušos.

Kā ziņots, kopumā Krimināllietā apsūdzētas septiņas personas - Leonīds Koņuhovs apsūdzēts pēc Krimināllikuma (KL) 176.panta 4.daļas, 233.panta 2.daļas, Staņislavs Babeļis apsūdzēts pēc KL 176.panta 4.daļas, 233.panta 2.daļas, Arvo Žagars apsūdzēts pēc KL 118.panta 1.punkta, 118.panta 2.punkta, 15.panta 4.daļas, 176.panta 4.daļas, 233.panta 2.daļas.

Savukārt Deniss Hristoforidi apsūdzēts pēc KL 175.panta 4.daļas, 176.panta 4.daļas, 183.panta 2.daļas, 193.panta 3.daļas, 233.panta 2.daļas, 185.panta 1.daļas, 153.panta 3.daļas, 21.panta 1.daļas, 118.panta 1.punkta, 15.panta 4.daļas, Pāvels Hristoforidi apsūdzēts pēc KL 153.panta 3.daļas, 21.panta 1.daļas, 175.panta 4.daļas, 176.panta 4.daļas, 183.panta 2.daļas, 193.panta 3.daļas, 233.panta 2.daļas.

Edgars Paruškins apsūdzēts pēc KL 176.panta 3.daļas, 153.panta 3.daļas, 21.panta 1.daļas, 175.panta 4.daļas, 183.panta 2.daļas, 185.panta 1.daļas, 193.panta 3.daļas, bet Staņislavs Berkuls apsūdzēts pēc KL 175.panta 4.daļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu