Brāļu Hristoforidi bijušais priekšnieks raksturo apsūdzētos pozitīvi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ceturtdien Zemgales apgabaltiesā Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā liecināja apsūdzēto bijušo policistu, brāļu Denisa un Pāvela Hristoforidi, kādreizējais priekšnieks Tukuma iecirknī Jānis Punkstiņš, kurš viņus raksturoja pozitīvi.

Tagadējais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Patruļdienesta rotas inspektors Punkstiņš bija uzaicināts liecināt saistībā ar to, ka pirms Valsts policijas reformas 2009.gadā Tukuma policijas pārvaldē viņš bijis tiešais priekšnieks brāļiem Hristoforidi.

Hristoforidi šajā lietā katrs atšķirīgā pakāpē apsūdzēti gan par dalību Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanā un apšaudē, gan par agrāk veiktām zādzībām, laupīšanām, izspiešanām un citiem noziegumiem, kas veikti no 2008.gada līdz 2010.gadam.

Punkstiņš tiesas sēdē pastāstīja, ka Pāvels agrāk strādājis policijas izolatorā un patruļdienestā, bet Deniss pārsvarā tikai patruļdienestā. Abi esot labi pildījuši viņiem uzticētos pienākumus un uzdevumus, un priekšniekam nav bijis aizdomu, ka viņi būtu iesaistīti nelikumīgās darbībās.

Punkstiņš pauda, ka pazinis arī Arvo Žagaru no tiem laikiem, kad viņš vēl nebija patruļpolicijas īpašās vienības «Alfa» darbinieks, bet strādājis Jūrmalā. Pēc vairākām tikšanās reizēm darba gaitās arī Žagars atstājis pozitīvu iespaidu.

Brāļu Hristoforidi bijušais priekšnieks tiesā liecināja, ka viņam pilnībā nav saprotami iemesli, kāpēc abi brāļi tika atstādināti no darba policijā.

«Viņi Tukuma iecirknī pārstāja strādāt no 2009.gada 1.septembra, kad valstī īstenotās policijas reformas rezultātā ar visiem tika slēgti jauni darba līgumi, bet ar Denisu un Pāvelu Hristoforidi reģiona vadība jaunus līgumus nenoslēdza, un viņi palika ārpus policijas rindām,» pastāstīja Punkstiņš.

Šāda lēmuma iemesli viņam nebija skaidri, jo pašam par viņu darbu nav bijis sūdzību. Punkstiņš, tikai spriežot pēc publiski pieejamās informācijas, secinājis, ka, iespējams, Hristoforidi darbā varētu būt atklāti kādi viņam nezināmi pārkāpumi.

Deniss Hristoforidi šajā lietā apsūdzēts pēc KL 175.panta 4.daļas, 176.panta 4.daļas, 183.panta 2.daļas, 193.panta 3.daļas, 233.panta 2.daļas, 185.panta 1.daļas, 153.panta 3.daļas, 21.panta 1.daļas, 118.panta 1.punkta, 15.panta 4.daļas, savukārt Pāvels Hristoforidi apsūdzēts pēc KL 153.panta 3.daļas, 21.panta 1.daļas, 175.panta 4.daļas, 176.panta 4.daļas, 183.panta 2.daļas, 193.panta 3.daļas, 233.panta 2.daļas.

Kā ziņots, šodienas sēdē tiesa pabeidza nopratināt cietušos - policijas, spēļu zāles un apsardzes firmas darbiniekus - un sāka citu liecinieku nopratināšanu.

Šīs lietas iztiesāšanu sāka 31.janvārī, kad tiesa nopratināja cietušos spēļu zāles «Fēnikss» uzņēmuma SIA «Alfor» darbiniekus un vienu uzbrucēju aizturēšanas gaitā ievainoto policistu.

Jēkabpils spēļu zāles laupīšanā apsūdzētie - Žagars, brāļi Hristoforidi, Leonīds Koņuhovs un Staņislavs Babelis - tiesā pavēstīja, ka atzīst vainu spēļu zāles aplaupīšanā, bet neatzīst vainu apšaudēs un policista nonāvēšanā tādā veidā, kā apsūdz prokurore Vida Kravcova.

Savukārt vecākās inkriminētajās zādzību, laupīšanu, izspiešanas un citu noziegumu epizodēs, kas veiktas no 2008.gada līdz 2010.gadam, brāļi Hristoforidi un šajās darbības apsūdzētais Edgars Paruškins savu vainu neatzina.

Vienā 2008.gada zādzības epizodē kopā ar brāļiem Hristoforidi un Paruškinu apsūdzētais Staņislavs Berkuls tiesai skaidroja, ka būtu gatavs atzīties nodarītajā, taču pauda nepieciešamību tiesas sēdē izvērtēt savāktos pierādījumus.

LETA jau ziņoja, ka piektdien, 10.februārī, Jelgavas tiesā turpinās skatīt kukuļņemšanas krimināllietu, kurā apsūdzēti bijušie Tukuma policisti Deniss un Pāvels Hristoforidi, kā arī Atis Celms un Raitis Pastors.

Jelgavas tiesas priekšsēdētāja palīdze Dace Sarkisjane aģentūru LETA informēja, ka Jelgavas tiesa šo kukuļņemšanas krimināllietu skata slēgtā sēdē.

Tā sākta pēc tam, kad 2009.gada 23.augustā D.Hristoforidi tika pieķerts 100 eiro (70 latu) kukuļa prasīšanā no kādas autovadītājas.

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Pāvels Sondors vēlāk norādīja, ka lietā ir divas epizodes un, viņa skatījumā, ir savākts pietiekams pierādījumu daudzums, lai apsūdzētos varētu atzīt par vainīgiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu