Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā apsūdzētie atvainojas cietušajiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

 Šonedēļ Zemgales apgabaltiesā, turpinot iztiesāt krimināllietu par bruņotu laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei «Fēnikss» Jēkabpilī 2011.gada janvārī, vairāki apsūdzētie izmantoja iespēju atvainoties dažādiem cietušajiem, aģentūra LETA uzzināja tiesas sēdē.

Šajā lietā par bruņotu laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei «Fēnikss» Jēkabpilī 2011.gada janvārī apsūdzētas piecas personas, bet līdztekus brāļiem Denisam un Pāvelam Hristoforidi vēl divas personas apsūdzētas par piedalīšanos agrāk, no 2008.gada līdz 2010.gadam, veiktās zādzībās, laupīšanās un citos noziegumos. Kopumā lietā apsūdzētas septiņas personas.

Tiesā skatot spēļu zāles aplaupīšanas epizodi, vairāki apsūdzētie, tiesas zālē tiekoties ar cietušajiem, izmantoja iespēju atvainoties vairākiem no viņiem.

Spēļu zāles darbiniekam, kurš atradās telpā ar seifu un kuram tika sists ar metāla veseri, tostarp pa galvu, un tika sašautas kājas, atvainojās divi apsūdzētie - bijušais patruļpolicijas īpašās vienības «Alfa» darbinieks Arvo Žagars un savulaik no Tukuma iecirkņa atlaistais bijušais policists Deniss Hristoforidi.

Otrs apsūdzētais bijušais «alfietis» Leonīds Koņuhovs jau iepriekš ar probācijas dienesta palīdzību bija uzmeklējis šo cietušo vīrieti, atvainojies viņam un samaksājis 3000 eiro (ap 2108 latiem), ko Koņuhovam palīdzējuši savākt radinieki. Pēc lietas materiāliem, Koņuhovs viņam bija iešāvis kājās.

Spēļu zāles bāra darbiniecei atvainojās Žagars un otrs kādreizējais Tukuma iecirkņa policists, Denisa brālis Pāvels Hristoforidi.

Tāpat atvainošanos no vairākiem apsūdzētajiem saņēma arī spēļu zāles vietējais apsargs.

Savukārt abiem apsardzes firmas darbiniekiem, kas uz spēļu zāli bija ieradušies izsaukumā, atvainojās P.Hristoforidi un Staņislavs Babelis.

Apsargi liecināja, ka viņi tika strauji ievilkti spēļu zāles telpās, nogāzti gar zemi un sejā viņiem iepūsta asaru gāze, bet vienam tika atņemta gāzes pistole.

Viens no viņiem P.Hristoforidi un Babelim vaicāja, par ko gan īsti viņi atvainojas. Apsūdzētie pauda, ka atvainojas par visu nodarīto.

Apšaudē cietušajiem policistiem neviens no apsūdzētajiem šīs nedēļas tiesas sēdes turpinājumos netika atvainojies.

LETA jau ziņoja, ka Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietas iztiesāšanu sāka otrdien, 31.janvārī, kad tiesa nopratināja cietušos spēļu zāles «Fēnikss» uzņēmuma SIA «Alfor» darbiniekus un vienu uzbrucēju aizturēšanas gaitā ievainoto policistu. 2.februārī tiesa pabeidza nopratināt cietušos - policijas, spēļu zāles un apsardzes firmas darbiniekus - un sāka citu liecinieku nopratināšanu, ko turpināja 3.februārī.

Turpmāk lietas iztiesāšana plānota arī martā.

Jēkabpils spēļu zāles laupīšanā apsūdzētie - Žagars, brāļi Hristoforidi, Leonīds Koņuhovs un Staņislavs Babelis - tiesā pavēstīja, ka atzīst vainu spēļu zāles aplaupīšanā, bet neatzīst vainu apšaudēs un policista nonāvēšanā tādā veidā, kā apsūdz prokurore Vida Kravcova.

Savukārt vecākās inkriminētajās zādzību, laupīšanu, izspiešanas un citu noziegumu epizodēs, kas veiktas no 2008.gada līdz 2010.gadam, brāļi Hristoforidi un šajās darbības apsūdzētais Edgars Paruškins savu vainu neatzina.

Vienā 2008.gada zādzības epizodē kopā ar brāļiem Hristoforidi un Paruškinu apsūdzētais Staņislavs Berkuls tiesai skaidroja, ka būtu gatavs atzīties nodarītajā, taču pauda nepieciešamību tiesas sēdē izvērtēt savāktos pierādījumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu