Bin Ladens vēlējies, lai viņa bērni dzīvo mierīgu dzīvi Rietumos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pērn Pakistānā nogalinātais starptautiskā teroristu grupējuma «Al Qaeda» līderis Osama bin Ladens nav vēlējies, ka viņa bērni un mazbērni iet viņa pēdās un izraugās džihāda ceļu, bet aicinājis tos iegūt augstāko izglītību un dzīvot Rietumos normālu, mierīgu dzīvi, laikrakstam «The Sunday Times» apliecināja bin Ladena svainis Zakarija as Sadahs.

Bin Ladens saviem pēcnācējiem izteicis šādu novēlējumu: «Brauciet uz Eiropu un Ameriku, iegūstiet labu izglītību. Jums ir jāmācās, jādzīvo mierā un nav jādara tas, ko es daru un ko es darīju.»

Pēdējos dzīves gados bin Ladens paudis nožēlu, ka iniciējis 2001.gada 11.septembra teroraktus, un jo īpaši to, kādas sekas šiem notikumiem bijušas uz viņa ģimenes dzīvi, apliecināja Sadahs.

Viņš ir bin Ladena piektās sievas Amalas brālis. Pati Amala tika ievainota kājā, kad viņu mājā Abotabadā 2011.gada 2.maijā iebruka ASV armijas specvienība, par pasaules teroristu numur viens uzskatīto bin Ladenu nogalinot.

Pakistānas komisija bin Ladena nāves izmeklēšanai noteikusi ierobežojumus attiecībā uz viņa ģimenes pārvietošanos valstī, un tie tika atcelti tikai oktobrī.

Sadahs novembrī ieradies Pakistānā, lai no turienes aizvestu trīs bin Ladena atraitnes un deviņus bērnus, tomēr vietējās varasiestādes to darīt viņam nav ļāvušas.

Patlaban bin Ladena radinieki dzīvo trīsistabu dzīvoklī Islamabadā, kur viņus apsargā Pakistānas izlūkdienestu darbinieki. Laikrakstā «The Sunday Times» publicētas vairākas bin Ladena bērnu un mazbērnu fotogrāfijas.

Bērni, kas pieredzējuši sava tēva nonāvēšanu, joprojām nav pārvarējuši psiholoģiskās traumas sekas, norādīja bin Ladena svainis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu