Jēkabsone-Žogota: pirms guvu traumu, mani gribēja nomainīt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Krievijas čempionvienības Jekaterinburgas UGMK latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, kura krustenisko saišu plīsuma dēļ nevarēs spēlēt pusgadu, sarunā ar «Apollo» neslēpj, ka pirmās pāris nedēļas pēc traumas gūšans bijušas smagas, bet tagad jau izdevies sakārtot domas un nomierināties.

«Pēc operācijas vēl nedēļu pavadīju slimnīcā Vācijā. Jau nākamajā dienā sākās procedūras, kuras pašlaik katru dienu turpinu arī «Baltijas fizioterapijā». Pagaidām vēl viss galvenokārt notiek miera stāvoklī, jo kāja ir pārāk stīva, bet pēc sešām nedēļām, kad atkal došos uz Vāciju, tiks stieptas un masētas saites, kas solās būt sāpīgs process,» stāsta Anete.

«Tagad galvenais ir dabūt kāju tādā stāvoklī, lai varu normāli staigāt, bet turpmāko rehabilitācijas plānu saņemšu Vācijā. Tāpat noteikti sazināšos ar UGMK komandas fizioterapeiti, kura arī ir laba speciāliste,» norāda basketboliste.

«Atceros, ka tajā spēlē ļoti labi jutos,» par maču, kurā tika gūts smagais savainojums saka Jēkabsone-Žogota, kura nospēlētajās piecās minūtēs bija paspējusi gūt jau deviņus punktus. «Tajā epizodē sajutu grūdienu mugurā un vēlējos noturēties kājās, bet solis sanāca tieši ar triecienu uz ceļgalu

Kluba direktors Maksims Rjabkovs masu medijos jau izteicis neapmierinātību ar to, ka Valensijas «Ros Casares» basketboliste Maija Mūra nesaņēma nekādu sodu par rupjo pārkāpumu pret Aneti. «Viņš ļoti iestājas par katru mūsu komandas spēlētāju. Protams, ir nepatīkami, ka pretiniece nospēlēja diezgan rupji un šāds grūdiens mugurā netika bargāk sodīts, taču tas notika ātrumā un varbūt pati varēju censties izvairīties no šīs sadursmes. Turklāt tobrīd mani jau grasījās nomainīt

«Vienmēr esmu domājusi - kaut tikai negūtu krustenisko saišu savainojumu,» atzīst Anete. «Pirmās pāris nedēļas pēc traumas bija ļoti smagas, bet tagad jau esmu nomierinājusies. Zinu, ka daudzas spēlētājas pēc šādām traumām atkal skrien un lec. Galvenais ir pareizs rehabilitācijas process, neko nedrīkst sasteigt.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu