Loskutovs referenduma dienā aicina nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs (V) izplatījis aicinājumu tautas nobalsošanas dienā nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa Rīgā, pie Latgales Māras Rēzeknē, pie Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa Jelgavā un citās ar Latvijas valstiskumu saistītās vietās.

«Tautas nobalsošana par valsts valodas statusu ir nozīmīga izšķiršanas diena, tāpēc aicinu visus rīt nolikt ziedus Rīgā. Tautas nobalsošana par grozījumiem Satversmē mums visiem lika aizdomāties, kas ir mūsu valsts, cik tā ir stipra, cik stipri esam mēs,» uzsvēra politiķis.

Deputāts norādīja, ka «šodien ir laiks apstāties, pieklusināt emocijas, atlikt uz dažām dienām akadēmiskās diskusijas, bet jau rītdien katram pilsonim būs iespēja pateikt, kādā valstī viņš vēlas dzīvot».

«Mēs esam Latvija! Lai latviešu valoda mūs vieno, nevis šķeļ!» aicinājuma noslēgumā akcentē Loskutovs.

Kā ziņots, tautas nobalsošana par grozījumiem Satversmē, kas paredz noteikt krievu valodu kā otro valsts valodu, notiks rītdien. Referendumā Satversmes grozījumi tiks pieņemti, ja par tiem nobalsos vairāk nekā puse balsstiesīgo vēlētāju, kuru skaits 11.Saeimas vēlēšanās bija 1 543 786, tātad par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai referendumā būs jānobalso vismaz 771 893 vēlētājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu