«WikiLeaks» publiskotais atklāj: Osama bin Ladens nemaz nav apglabāts jūrā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Starp ASV bāzētās drošības konsultāciju kompānijas «Stratfor» elektroniskās sarakstes vēstulēm, kuras publiskotas skandalozajā vietnē «WikiLeaks», ir arī kāda sarakste, kas liek apšaubīt oficiālo versiju par to, ka terorists numur viens Osama bin Ladena līķis apglabāts jūrā.

Kā vēsta ārvalstu mediji, sarakstē redzamā informācija liecina, ka terorista līķis nogādāts ASV.

2.maijā uzreiz pēc tam, kad ASV prezidents Baraks Obama paziņoja, ka terorists ir likvidēts, «Stratfor» vadītājs Džordžs Fridmans nosūtīja elektronisku vēstuli kompānijas viceprezidentam Fredam Bērtonam.

«Manā rīcībā ir informācija, ka līķis jau ir pie mums. Paldies Dievam!» - rakstījis viņš. Bērtons tikmēr atbildējis, ka līķis atrodas Centrālās Izlūkošanas Pārvaldes (CIP) lidmašīnā, kas to nogādās ASV Bruņoto spēku Patoloģijas institūtā Delavēras štatā.

Jau vēstīts, ka tīmekļa medijs «WikiLeaks» sāka publiskot vairāk nekā piecus miljonus ASV bāzētās drošības konsultāciju kompānijas «Stratfor» elektroniskās sarakstes vēstuļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu