Pērn apšaude pēc Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas pārbiedējusi kādu makšķernieku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien tiesas sēdē, kurā skatīja lietu par pērn notikušo bruņotu laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei «Fēnikss» Jēkabpilī un policistu apšaudi, liecināja kāds zemledus makšķernieks, kuru pārbiedējusi apšaude un kurš pamanījis, kā tiek izmesti ieroči.

Vīrietis tiesas sēdē pastāstīja, ka laikā, kad notika apšaude starp spēļu zāles uzbrucējiem un policistiem, viņš atradies uz Daugavas ledus un makšķerējis, bet kāda lode aizsvilpusi viņam gar galvu, aģentūra LETA uzzināja tiesas sēdē.

Sākumā makšķernieks, kurš atradās uz Daugavas ledus netālu no apšaudes vietas, bijis apjucis un nav īsti izpratis notiekošo, pieļaudams, ka varbūt notiek kādas mācības. Apšaude bijusi intensīva un īsa. Tā ilgusi dažas sekundes. Liecinieks šāvienus dzirdējis, bet apšaudes dalībniekus nav redzējis, jo skatam traucējuši Daugavas krasta krūmāji. Kad izdzirdējis garām aizsvilpjam lodi, pārbijies un meties bēgt.

Skriedams prom no upes, viņš sastapis trīs bēgošus vīriešus un uzdūries notikuma vietai, kur strupceļā atradusies laupītāju automašīna «Chrysler Voyager», un īsu brīdi redzējis sašautos policistus. Tad viņš sastapis policistus ar automātiem, kuri šāvuši gaisā un kādam dzinušies pakaļ. Tie viņam likuši nekur neskriet, bet palikt uz vietas.

Trīs vīrieši, kas pirms tam viņam paskrēja garām, bija tērpušies biksēs, kas atgādinājušas policistu formastērpus. Viens no viņiem bijis maskā. Apģērbu detaļas makšķernieks sīkāk nav saskatījis, taču pamanījis, ka bēdzēji kaut ko aizmet upes krastā.

Pēcāk viņš to pastāstījis policistiem, kuri viņa norādītajā vietā atraduši divas pistoles un patronas.

Tiesas sēdē vīrietis atzina, ka tagad jau paviršāk atceras notikušo, un aicināja vairāk ņemt vērā viņa policijai sniegto liecību notikuma dienā.

Pēcpusdienā tiesa sāka iztirzāt citu vecāku šīs lietas epizodi, kas saistīta ar špaktelēšanas aparāta zādzību Jūrmalā. Sēdi plānots turpināt rīt, 8.martā, aģentūra LETA uzzināja tiesas sēdē.

Kā ziņots, šodien Zemgales apgabaltiesa turpināja iztiesāt krimināllietu, kurā par bruņotu laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei «Fēnikss» Jēkabpilī 2011.gada janvārī apsūdzētas piecas personas un vēl divas - par šīs grupas dalībnieku agrākiem noziegumiem.

Vakar tiesa apmierināja apsūdzēto lūgumu atrasties sēdē bez roku dzelžiem. Pametot tiesas zāli, apsūdzētie nekavējoties atkal tiek saslēgti roku dzelžos.

Apsūdzēto advokāti vakar pieprasīja tiesā pieaicināt papildu lieciniekus, tostarp ekspertus, tāpat tika pieprasīta atsevišķu ekspertīžu atkārtota veikšana saistībā ar policista Andra Znotiņa nonāvēšanu apšaudē.

Kā ziņots, lietā kopumā apsūdzētas septiņas personas, bet tieši par bruņoto laupīšanu Jēkabpilī apsūdzēti pieci vīrieši.

Bruņotā laupīšana notika 2011.gada 25.janvāra rītā. Laupītāji ievainoja spēļu zāles darbinieku, paņēma sev līdzi vairāk nekā 104 000 latu un devās prom ar automašīnu «Chrysler Voyager».

Noziedzniekus sāka vajāt policisti. Likumsargi viņus iedzina strupceļā. Izcēlās apšaude, kuras laikā gāja bojā Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Znotiņš. Apšaudē tika ievainoti arī divi citi policisti un trīs no pieciem noziedzniekiem, kurus visus piecus drīz pēc tam izdevās aizturēt.

Vēlāk izrādījās, ka četri no pieciem uzbrucējiem paši bijuši policisti. Starp aizturētajiem bija bijušie Tukuma policisti brāļi Denis un Pāvels Hristoforidi, patruļpolicijas vienības «Alfa» darbinieki Arvo Žagars un Leonīds Koņuhovs, kā arī privātpersona Staņislavs Babelis. Nākamajā dienā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa visiem pieciem aizturētajiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Lietas iztiesāšana Zemgales apgabaltiesā sākās 31.janvārī, turpinājās februāra sākumā, tāpat arī pēc šodienas sēdes plānoti turpinājumi martā.

Jēkabpils spēļu zāles laupīšanā apsūdzētie - Žagars, brāļi Hristoforidi, Koņuhovs un Babelis - tiesā pavēstīja, ka atzīst vainu spēļu zāles aplaupīšanā, bet neatzīst vainu apšaudēs un policista nonāvēšanā tādā veidā, kā apsūdz prokurore Vida Kravcova.

Savukārt vecākās inkriminētajās zādzību, laupīšanu, izspiešanas un citu noziegumu epizodēs, kas veiktas no 2008.gada līdz 2010.gadam, brāļi Hristoforidi un šajās darbības apsūdzētais Edgars Paruškins savu vainu neatzina.

Vienā 2008.gada zādzības epizodē kopā ar brāļiem Hristoforidi un Paruškinu apsūdzētais Staņislavs Berkuls tiesai skaidroja, ka būtu gatavs atzīties nodarītajā, taču pauda nepieciešamību tiesas sēdē izvērtēt savāktos pierādījumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu