Baltkrievijā izpildīts nāvessods Minskas metro spridzināšanā notiesātajam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Ria Novosti

Baltkrievijas varasiestādes tuviniekiem paziņojušas, ka Vladislavam Kovaļovam, vienam no notiesātajiem Minskas metro spridzināšanas lietā, izpildīts nāvessods, ziņo cilvēktiesību aizstāvju organizācija «Vyasna».

«Augstākā tiesa nosūtījusi vēstuli, kurā teikts, ka spriedums izpildīts,» organizācijai pavēstījusi Kovaļova māsa Tatjana.

Kā ziņots, sprādzienā Minskas metro stacijā «Oktjabrjskaja» pagājušā gada 11.aprīlī tika nogalināti 15 cilvēki, bet aptuveni 200 cilvēki guva ievainojumus.

Baltkrievijas Augstākā tiesa 30.novembrī par terorakta sarīkošanu Dmitrijam Konovalovam un Kovaļovam piesprieda nāvessodu.

Tiesa abus aizdomās turētos atzina par vainīgiem arī citās apsūdzībās - par sprādziena sarīkošanu Minskā 2008.gadā Neatkarības dienas svinībās, kā arī par vairākiem uzbrukumiem 2005.gadā dzimtajā Vitebskā, kuros tika ievainoti vairāk nekā 100 cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu