Streičs: Latvija zūd, mīļie draugi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kamēr skatāmies vakardienā, Latvija zūd. Nav vērts runāt par notikušo valodu referendumu, ja tajā pašā laikā Latviju turpina pamest cilvēki, turpina pieaugt bezdarbs, uzskata kinorežisors Jānis Streičs.

«[Referenduma] Rezultāts paziņots. Skaidrība ir – dzīvojam tālāk. Kamēr nemitīgi atskatāmies vakardienā, pa to laiku zūd Latvija. Zemi zaudējam, bezdarbs pieaug, cilvēki brauc projām, bet mēs tikmēr meklējam, kur gruzd, kas nav kārtībā... Latvija zūd, mīļie draugi. Zeme un cilvēki zūd. Tas ir galvenais. Ko mēs vēl kasāmies? To tikai no mums gaida. Gaida, lai kasāmies un nedarām neko,» intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» sacīja režisors.

Interesantu atbildi Streičs laikrakstam sniedzis uz apgalvojumu: krievi saka, ka latvieši viņus esot aizvainojuši. «Kas to teica?! Ļevs Tolstojs? Aleksandrs Puškins? Aleksandrs Solžeņicins? Kuri krievi tie bija? Tirgū, transportā dzirdētas sarunas? Pasakiet konkrētus vārdus,» – tā Streičs.

Streičs arī uzsver, ka nav jāklausās tādi cilvēki kā Vladimirs Lindermans. «Vai Lindermans ir krievs? Kāpēc jums jāklausās viņš? Man ir citas autoritātes, kuru garaspēks sniedzas pāri laikam un robežām: Vernadskis, Rērihs, Bulgakovs, Buņins, Solžeņicins, mani paša kolēģi Krievijā. Un tagad arī pa pilnam gaišu personību, kaut vai tā pati Valērija Novodvorska...»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu