Avīze: «Latvijas Krājbanka» pirms kraha pārskaitījusi 50 miljonus latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

«Latvijas Krājbanka» no aizvadītā gada 16.novembra līdz bankas slēgšanai 21.novembrī no savu klientu kontiem uz citām bankām pārskaitījusi apmēram 50 miljonus latu.

Šādu informāciju, apkopojot Saeimas komisijas, kas izmeklē «Krājbankas» krahu, noskaidroto, sniegusi Finanšu un kapitāla uzraudzības komisija (FKTK), liecina laikraksta «Neatkarīgā» rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Laikraksts atgādināja, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas pārstāvji pauda aizdomas, ka FKTK tai uz pieprasījumu iesniegt informāciju par naudas apriti pērnā gada pirmskraha mēnešos, iespējams, apzināti iesniegusi neprecīzu informāciju. Proti, aizvadītā gada vietā iesniegti dati par 2010.gadu. Šis jautājums tagad gan ir noskaidrots, jo FKTK apliecinājusi, ka kļūda ieviesusies tikai gada skaitlī, bet informācija patiešām attiecināma uz 2011.gadu.

Nepieciešamība noskaidrot līdzekļu plūsmu bankas pēdējās darbības nedēļās parlamentārajai komisijai radās, jo tā vēlējās izdibināt, vai bankā un FKTK nav bijusi informācijas noplūde, kas dažiem izredzētajiem ļāva saglābt savus noguldījumus, tādējādi bankas finanšu problēmas tikai padziļinot.

Parlamentārās komisijas biedriem pašlaik nav iespējams izdarīt secinājumus par iespējamo informācijas noplūdi, jo tam nepieciešamos datus par pārskaitīto līdzekļu īpašniekiem FKTK, atsaucoties uz kredītiestāžu likumu, kas liedz sniegt informāciju par bankas klientiem, nav atklājusi, vēsta laikraksts «Neatkarīgā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu