Medijs: avarējušajai lidmašīnai «ATR-72» gaisā sasala dzinēji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Ria Novosti

Pirms izlidošanas avarējušais lidaparāts «ATR-72» netika apstrādāts ar pretapledojuma līdzekli. Krievijas mediji ziņo, ka, visticamāk, tieši tas bijis par iemeslu traģiskajai avārijai.

Medija «Lifenews.ru» rīcībā esošā informācija liecina, ka lidmašīnas ekipāža pirms lidojuma atteikusies no iespējas veikt lidmašīnas apstrādi ar pretapledojuma līdzekli, pat neskatoties uz to, ka «ATR-72» tipa lidmašīnas nav paredzētas lidojumiem zemas gaisa temperatūras apstākļos.

Arī izmeklētāji uzskatot, ka tieši tas ir kļuvis par iemeslu traģēdijai – lidmašīnas korpuss strauji sācis apledot, dzinēji sasaluši un pārstājuši darboties.

«Parasti lēmumu [par lidmašīnas apstrādāšanu ar pretapledojuma līdzekli]  pieņem ekipāžas kapteinis,» sacījis Rošino lidostas pārstāvis Vladimirs Ņesmačnijs. «Šajā gadījumā kapteinis to nedarīja».

Pirmdienas rītā Tjumeņā nebija nokrišņu, tādēļ ekipāža uzsāka lidojumu, nepieņemot lēmumu par lidmašīnas apstrādi ar pretapledojuma līdzekli.

Francijā ražotās lidmašīnas «ATR-72» jau iepriekš ieguvušas sliktu slavu tieši tā iemesla dēļ, ka ātri apledo pat -1 grāda salā. Tāda ir lidmašīnas konstrukcijas īpatnība.

Savulaik pēc lidmašīnas «ATR-72» avārijas ASV šāda tipa lidaparātu aizliedza izmanto reģionos, kur pastāvīgi ir zema gaisa temperatūra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu