Rajecka šokā; Priedes aizturēšanu uzskata par safabricētu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera» krastu valdes locekle Olga Rajecka organizācijas vadītāja Artūra Priedes aizturēšanu uz aizdomu pamata par izspiešanu uzskata par safabricētu un saista to ar bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra pārstāvētā uzņēmuma «New Europe Real Estate» aktivitātēm.

Policija atklāj smalki izplānotu 50 000 eiro izspiešanu.

Rajecka, no aģentūras BNS uzzinot par Priedes iespējamo aizturēšanu, bija šokēta, taču uzreiz norādīja, ka, viņaprāt, tas ir saistīts ar «New Europe Real Estate» ieceri Mazā Baltezera krastā būvēt vairākas daudzdzīvokļu mājas, pret ko biedrība asi iebildusi un aicina iedzīvotājus uz protestiem.

«Nevar būt... Tas viss ir uztaisīts speciāli. Tas noteikti ir saistīts ar «Pērles» projektu,» teica Rajecka.

«Ar mani jau arī uzņēmuma pārstāvji runāja. 70 miljonu latu projekts ir apdraudēts. Bet mēs neapstāsimies. Kas būs, ja vienu tādu projektu mēs atļausim? Tad jau visi, kas gribēs, varēs ezerus aizbūvēt,» sacīja Rajecka.

Viņa pauda pārliecību, ka šī lieta esot safabricēta, jo biedrība ļoti aktīvi iestājusies pret projekta «Baltezera pērle» īstenošanu. «Bojārs ar mani arī runāja, lai mēs pārstājam protestēt,» viņa pastāstīja un atzina, ka esot noraizējusies par savu drošību, jo Bojārs šajā firmā «ir tikai ieliktenis un aiz tā visa stāv krievi».

Jau vēstīts, ka biedrība «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» ir aktīvi iestājusies pret «New Europe Real Estate» attīstīto projektu «Baltezera Pērle». Raidījums «Nekā personīga» iepriekš vēstīja, ka bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra vadītā firma gatavojas celt dzīvokļu mājas, kas tikšot iebūvētas Mazajā Baltezerā. Februāra sākumā celtnieki sāka dzīt pāļus pie Mazā Baltezera, meža ielokā, ko vietējie dēvē par Mello kaktu. Plānots, ka pēc diviem gadiem šeit jau sliesies trīs daudzstāvu mājas ar vairākiem desmitiem dzīvokļu.

Biedrības «Par brīvu Baltezera krastu» vadītājs Priede iepriekš norādīja, ka celtnieki ir paguvuši ne tikai sadzīt pāļus, bet arī nolīdzināt teju visu būvlaukumu līdz ar ezera krastu. Priede uzskata – pārkāpts likums, ka 10 metru no krasta celtniecība un šādi zemes darbi ir aizliegti.

Zeme pie Mazā Baltezera pieder firmai «Nere E», kuras īpašnieks ir vairāku nekustamo projektu attīstītājs, firma «New Europe Real Estate». To vada bijušais Rīgas mērs Bojārs. Bojāra firma Latvijā pārstāv, pēc biznesa žurnāla «Forbes» aplēsēm, viena no Krievijas bagātākā cilvēka Viktora Vekselberga intereses. Viņa īpašumi pārsniedz 13 miljardus dolāru.

Zemi pie Mazā Baltezera Bojāra uzņēmumam pirms pieciem gadiem pārdeva Aldis Plaudis, pēc Zemesgrāmatā atrodamajām ziņām par 2,3 miljoniem latu. Tobrīd Ādažu apbūves plānos šajā īpašumā bija atļauts būvēties ne tuvāk par 50 metriem no krasta. Vēlāk Ādažu novada dome lieguma robežu pārcēla 10 metru no ezera. Domes arhitekti paskaidroja, ka izdarīts izņēmums, jo plānotās mājas būšot unikāls projekts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu