Latkovskis kritiski par fotoradariem; uzturētājiem jādod pēdējā iespēja

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Viens no šā brīža aktuālākajiem jautājumiem, kurā steidzami nepieciešams risinājums, ir situācija ar pārvietojamo fotoradaru darbību, uzskata Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).

Viņš norādījis: «Jau janvāra beigās komisija uzklausīja atbildīgo institūciju pārstāvju paskaidrojumus, kā nodrošināt, ka fotoradaru uzstādītājs ievērotu līguma nosacījumus un laikus izvietotu ne tikai pārvietojamos, bet arī stacionāros fotoradarus. Diemžēl kopš tā laika situācija nav būtiski uzlabojusies, un fotoradaru uzstādīšana aizvien vairāk sāk izskatīties pēc ienesīga biznesa projekta, nevis preventīva darba satiksmes drošības uzlabošanā uz Latvijas autoceļiem.»

Latkovskis pauž viedokli, ka fotoradaru uzstādītājiem jādod pēdējā iespēja līdz šī gada 20.maijam uzstādīt arī stacionāros fotoradarus, un, ja tas netiks izdarīts, valstij ar šo uzņēmumu līgums ir jālauž.

«Fotoradariem jākalpo prevencijai, jāpalīdz uzlabot satiksmes drošību sarežģītos ceļu posmos. Turklāt absolūtam to vairumam jābūt redzamiem, tos nedrīkst slēpt, lai tikai palielinātu gūto peļņu,» uzskata Latkovskis.

Kā zināms, «Vitronic Baltic» līdz 20.maijam jāuzstāda 110 stacionārie fotoradari.

Iepriekš uzņēmuma pārstāvji solījuši, ka stacionāro fotoradaru darbus plāno pabeigt noteiktajā termiņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu