Saūda Arābijas valdībai nav nekādu aizdomu par bin Ladena radiniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Saūda Arābijas valdībai nav nekādu aizdomu par Osamas bin Ladena radiniekiem, kurus šonedēļ deportēja Pakistāna.

«Saūda Arābija rīkojās aiz humāniem apsvērumiem, jo nav nekādu ziņu vai liecību par [bin Ladena radinieku] saistību ar noziedzīgām vai nelikumīgām darbībām,» sacīja valdības pārstāvis.

«Pēc Saūda Arābijā dzīvojošās bin Ladena ģimenes lūguma tika sperti soļi, lai veicinātu Osamas bin Ladena ģimenes locekļu atgriešanos. Viņi ieradās ceturtdienas vakarā Džidā , kur viņus sagaidīja viņu tuvinieki,» teikts valdības paziņojumā.

«Jebkādas detaļas par bin Ladena ģimenes privāto dzīvi Saūda Arābijā apspriest būtu nepiedienīgi,» piebilda valdības pārstāvis.

Vietējie laikraksti sestdien rakstīja, ka humānu apsvērumu dēļ Saūda Arābijā uzņemtas pirms gada nogalinātā teroristu līdera trīs atraitnes un viņu bērni.

Pakistānas Iekšlietu ministrijas pārstāvis pavēstīja, ka rīkojums par deportāciju izdots 14 bin Ladena radiniekiem, izraidot viņus uz Saūda Arābiju, ko viņi izraudzījās paši.

Sākotnēji tika domāts, ka no Pakistānas izraidītas trīs bin Ladena sievas, astoņi bērni un mazbērns, taču Saūda Arābijā ieradušās trīs sievas un desmit bērni.

Pakistānas tiesa šomēnes piemēroja bin Ladena sievām un divām meitām īstermiņa apcietinājumu par nelikumīgu iekļūšanu un dzīvošanu Pakistānā un deva rīkojumu viņas deportēt.

Kā jau vēstīts, bin Ladens tika nošauts 2011.gada 2.maijā ASV īpašo uzdevumu vienības SEAL operācijā garnizona pilsētā Abotābādā netālu no Pakistānas galvaspilsētas. Bin Ladens un viņa ģimene šajā ēku kompleksā dzīvoja vairākus gadus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu