Zatleru pirms vēsturiskā lēmuma pieņemšanas interesējušas tikai gleznas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vienīgais, par ko 2011.gada 28.maijā toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers (RP) spēja runāt pirms televīzijā paziņot par sava vēsturiskā lēmuma par Saeimas atlaišanu pieņemšanu, bija gleznas.

To intervijā laikraksta «Diena» un portāla «diena.lv» kopīgi rīkotajā raidījumā «Dienas rīts» pavēstīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Viņa pastāstīja, ka faktiski nekādas konsultācijas ar premjeru un Saeimas priekšsēdētāju nav notikušas.

«Varu vēlreiz pateikt to pašu, ko pagājušajā gadā - nekādas konsultācijas nenotika. Nekādi piedāvājumi, nekādi jautājumu risinājumi ,mīti par Saskaņas centra ņemšanu valdībā netika izteikti. Šis lēmums bija skaidrs,» sacīja Āboltiņa.

Viņa kā Saeimas priekšsēdētāja toreiz izskaidrojusi, ka parlaments ir rīcībspējīgs, kā arī centusies skaidrot esošo situāciju, bet Zatlers lielāko sarunas daļu «sēdējis un klusējis».

«Biju uzaicināta tikai ķeksīša pēc -  gadījumā, ja pēc tam kāds vēsturē apstrīdētu, ka viņš [Zatlers] ir veicis šo procedūru, ko iesaka juristi, konstitucionālo tiesību eksperti pirms šāda lēmuma pieņemšanas. Bet konsultācijas kā tādas nenotika, jo premjers īsti nesaprata, kāda bija šo sarunu jēga un mērķis,» sacīja Āboltiņa.

Āboltiņa pastāstīja, ka pēc viņas garā skaidrojuma Zatlers sācis runāt par savas Jūrmalas rezidences gleznām.

«Man likās nekorekti par to runāt pagājušajā gadā,» atzina Āboltiņa.

«Es runāju ļoti daudz - gan par parlamentu, gan iespējamiem risinājumiem, gan Saskaņas centru valdībā, un ko tas nozīmētu. Tas bija teksts, ko atskaņoju es. Zatlera kungs klusēja, tad viņš pēkšņi sāka runāt par gleznām, par vienu konkrētu gleznu savā Jūrmalas rezidencē. Acīmredzot tas bija vienīgais, ko viņš varēja pateikt Saeimas priekšsēdētājai pirms doties televīzijā un šo lēmumu pieņemt,» pavēstīja Āboltiņa.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu