Aprīļa beigās glābejsilītē atstātajai meitenītei atrasta ģimene

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Aprīļa beigās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas glābejsilītē atstāta meitenīte patlaban atrodas pirmsadopcijas aprūpē ģimenē, kura vēlas mazuli adoptēt, aģentūru LETA informēja «Divi gani» valdes locekle un projektu direktore Laura Zvirbule.

Kā ziņots, 30.aprīlī ap plkst.23.30 glābējsilītē Rīgā tika atstāta meitenīte. Šīs bija jau 12.bērns, kurš atstāts Bērnu slimnīcas glābējsilītē. Aptuvenais meitenītes vecums atstāšanas brīdī bija divas nedēļas un svars 3,6 kilogrami.

Patlaban rindā uz zīdaiņu adopciju gaida 40 ģimenes, norāda Zvirbule. Tiklīdz kādam mazulim tiek meklēta ģimene, bāriņtiesa sazinās ar rindā gaidošajām ģimenēm un piedāvā adopciju. Ja ģimene piekrīt, mazulis nonāk viņu aprūpē uz sešu mēnešu ilgu pirmsadopcijas aprūpes periodu, un, ja šajā laikā nepiesakās bērna bioloģiskie vecāki, jaunajiem vecākiem atļauts mazuli adoptēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu