Āboltiņa cer, ka pēc «Rīkojuma nr.2» gadadienas varēs koncentrēties darbam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jācer, ka pēc «Rīkojuma nr.2» gadadienas varēsim koncentrēties reālajam darbam, atbildot uz jautājumu par savstarpējiem pārmetumiem ar bijušo Valsts prezidentu, Reformu partijas līderi Valdi Zatleru, aģentūrai LETA sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V)

Viņa skaidroja, ka savus komentārus sniegusi, atbildot uz žurnālistu jautājumiem. Rīkojumā par referenduma iniciēšanu 10.Saeimas atlaišanai Āboltiņa saskatot arī pozitīvas lietas.

Cilvēki pēc parlamenta atlaišanas gaidīja pārmaiņas, un 11.Saeimai pašlaik ir dots pašu nenopelnīts uzticības kredīts, sacīja politiķe. 11.Saeimai ir jāņem vērā 10.Saeimas pieļautās kļūdas, un parlamentam katru dienu ar saviem darbiem ir jāgūst sabiedrības uzticība.

Saeimas priekšsēdētāja vēlreiz atkārtoja iepriekš teikto, ka sarunā pagājušā gada pavasarī pirms rīkojuma izdošanas Zatlers esot runājis par Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencē esošu gleznu, nevis svarīgākiem jautājumiem. Viņa gan atturējās sniegt plašāku informāciju, kādā kontekstā glezna ir pieminēta.

Šodien Āboltiņa uz Saeimas Prezidija sēdi ieradās ar piecu minūšu nokavēšanos. Viņa sēdes vadīšanu sāka ar joku, pozitīvi novērtējot to, ka neviens no prezidija locekļiem nav pārņēmis varu, jo vēsturiski 28.maijā Latvijā notiek varas pārņemšana.

Kā ziņots, pēdējo dienu laikā Zatlers un Āboltiņa ir veltījuši viens otram neglaimojošus komentārus.

Kā ziņots, Āboltiņa iepriekš norādīja, ka Zatlera «Rīkojums nr.2» par Saeimas atlaišanas rosināšanu sabiedrībā ir atstājis mieles par savtīgumu.

Uz to Zatlers atbildēja, sakot, ka «Vienotības» popularitātes un panākumu pamatā ir Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un viņa ieguldītais darbs, nevis Saeimas priekšsēdētāja. Eksprezidents parlamenta spīkeres pozīciju skaidro ar «zināmu nostaļģiju» pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un «Vienotības» valdības, kurā Āboltiņa jutusies daudz labāk nekā šajā valdībā.

Savukārt šodien Āboltiņa portālam «Diena.lv» pavēstījusi, ka sarunā tieši pirms gada Zatlers esot maz runājis un savos izteikumos galvenokārt pievērsies kādai Jūrmalas rezidences gleznai, nevis nopietnākiem jautājumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu