Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) aicina nekavējoties atjaunot valsts finansējumu neatliekamās palīdzības funkcijai pašvaldībai piederošajā Rīgas 1.slimnīcā, lai atrisinātu problēmas citu galvaspilsētas slimnīcu uzņemšanas nodaļās.
 
Neatliekamās palīdzības sniegšana Rīgas 1.slimnīcai tika pārtraukta 2009. gada decembrī, kad valsts pārtrauca finansēt šo pakalpojumu. Tas tika izdarīts, neskatoties uz ārstu un pašvaldības iebildumiem un bažām par pārējo slimnīcu iespējām uzņemt 1.slimnīcas pacientu plūsmu, portālam «Apollo» pavēstīja Rīgas domē.
 
«Atņemot Rīgas 1.slimnīcai neatliekamās palīdzības funkciju, ir panākts, ka tagad  tai pašā Stradiņa slimnīcā uzņemšanas nodaļa ir pārpildīta un ārstiem ir ārkārtīgi grūti sniegt pilnvērtīgu palīdzību visiem pacientiem,» sacīja Ušakovs.
 
Pēc 2009. gada notikumiem, gan pateicoties pašvaldības atbalstam, gan slimnīcas vadības darbam, slimnīca ne tikai ir spējusi izdzīvot, tā attīstās. 2011.gadā 1.slimnīca apkalpoja vairāk nekā 152 000 pacientu. 2012.gadā ir uzsākta vērienīgi slimnīcas rekonstrukcija, šogad no pašvaldības budžeta šiem mērķiem ir atvēlēti 3,8 miljoni latu, kā arī vēl ERAF finansējums 560 000 latu. Par šiem līdzekļiem tiek veikta 1. korpusa un 17.korpusa renovācija, 23.korpusa tehniskā projekta izstrāde un rekonstrukcijas darbi, uzskaita domē.
 
Plānots, ka šogad uz 1.slimnīcas telpām tiks pārvietotas vairākas pašvaldības medicīniskās iestādes: SIA «Veselības nams 5» (ieskaitot bijušo SIA «Veselības centrs 1», SIA «Sarkanā Krusta bērnu veselības centrs» un  SIA «Bērnu zobārstniecības poliklīnika») un  SIA «Ādas un seksuāli transmisīvo slimību klīniskais centrs». Tādā veidā pašā pilsētas centrā tiks izveidots liels, kvalitatīvs medicīnas pakalpojumu centrs.
 
Lai veiktu nepieciešamos remontdarbus slimnīcās, pašvaldība ne tikai piešķir attiecīgo finansējumu, bet arī veiksmīgi piesaista Eiropas struktūrfondu līdzekļus. ERAF līdzekļi ir piesaistīti gan 1.slimnīcas remontam, gan Rīgas 2.slimnīcai. 2011.gadā tā īstenoja  ERAF līdzfinansētu projektu kopumā  468 549 latu apmērā, Rīgas dome no šīs summas piešķīra 70 282 latus.
 
Rīgas pašvaldībai pieder Rīgas 1.slimnīca, Rīgas 2.slimnīca, Rīgas Dzemdību nams, kā arī astoņas poliklīnikas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp