Lems, vai sākt lietu par amatpersonu bezdarbību saistībā ar traģēdiju uz Vanšu tilta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Valsts policija (VP) vakar saņēmusi zvērināta advokāta Jura Močuļska iesniegumu, kurā viņš lūdz sākt kriminālprocesu par amatpersonu atbildību par bezdarbību saistībā ar pagājušajās nedēļā notikušo traģēdiju uz Vanšu tilta, kā dēļ iestājusies cilvēka nāve.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban vel tiek lemts par Močuļska iesnieguma tālāko virzību.

LETA jau ziņoja, ka pēc 7.jūnijā notikušās traģēdijas uz Vanšu tilta, kad kāds vīrietis uzkāpa pa vantīm, noleca no tilta smailes un nositās, policija sākusi kriminālprocesu. Policija noskaidrojusi, ka bojāgājušais ir 1992.gadā dzimis jaunietis, kuram bijušas garīgās veselības problēmas.

Savukārt Močuļskis iesniegumā policijai norāda, ka laikā, kad jaunietis rāpās Vanšu tiltā, policija bija bloķējusi satiksmi, taču nav skaidrs, kas tika darīts, lai nodrošinātos pret iespējami nelabvēlīgām sekām, ja cilvēks nokritīs vai izdomās nolekt no vantīm.

«Šobrīd nav zināms, vai nav notikusi cilvēka novešana līdz pašnāvībai, nav noskaidrots, kad un kādos apstākļos bija konstatēts vantīs kāpšanas fakts un kādi lēmumi šajā sakarā bija pieņemti, vai notikuma vietā bija organizēti pasākumi cilvēka uztveršanai iespējamā kritiena gadījumā, un vai bija pieaicināti speciālisti pārrunu veikšanai ar šo cilvēku, lai sniegtu viņam nepieciešamo palīdzību,» teikts advokāta iesniegumā.

Tāpēc advokāts uzskata, ka ir nepieciešams sākt kriminālprocesu, lai noskaidrotu, kuras amatpersonas bija atbildīgas par lēmumu pieņemšanu un vai šo amatpersonu bezdarbība satur Krimināllikuma 319. pantā paredzētā noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Kā ziņots, šis ir pirmais gadījums pēdējos gados, kad kāpšana Vanšu tilta vantīs beidzas ar letālu iznākumu.

Dienesta pārbaudēs tiks skaidrots, vai policisti un glābēji uz Vanšu tilta rīkojās pietiekami profesionāli un atbilstoši reglamentam, mēģinot apturēt pašnāvnieku, kurš pa vantīm uzrāpās tilta smailē un izdarīja pašnāvību, nolecot no tās.

Rīgas pašvaldība nolēmusi veikt virkni pasākumu, lai ar tehniskiem risinājumiem uzlabotu drošības situāciju uz Vanšu tilta.

Pēdējos desmit gados reģistrēti vismaz desmit mēģinājumi uzkāpt Vanšu tilta vantīs, bet šodienas traģiskais gadījums, kad jaunietis pa vantīm uzrāpās līdz tilta augšai un nolēca, ir pirmā reize ar letālu iznākumu, liecina aģentūras LETA arhīvs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu