«Placebo» draud tiesu darbi par debijas albuma vāka fotogrāfiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu rokgrupai «Placebo» draud tiesu darbi par debijas albuma vāka fotogrāfiju, kurā redzamais puisis apgalvo, ka nav devis savu piekrišanu attēla izmantošanai, vēsta laikraksts «Daily Mail».

Tagad 28 gadus vecais Deivids Fokss apgalvo, ka 1996.gadā iznākušais ieraksts samaitājis viņam visu dzīvi, jo pēc tam skolā par viņu ņirgājušies, kā dēļ viņš izstājies no vidusskolas un tā arī nav ieguvis vidējo izglītību.

Uz grupas «Placebo» debijas albuma ar tādu pašu nosaukumu redzams 12 gadus vecais Fokss, ģērbies lielā, sarkanā džemperī. Viņš stāstīja, ka toreiz pēc viņa brāļa nāves pie viņa ģimenes viesojies brālēns no Londonas. «Viņš bija profesionāls fotogrāfs, un viņš uzņēma dažas bildes ar manu ģimeni personīgai lietošanai. Viņš ar aprīkojumu izgāja ārā un lika man mazliet papozēt ārpusē,» stāstīja Fokss. Pēc mēneša brālēns atkal piezvanījis un viņam paziņojis, ka viņš būs uz kādas rokgrupas albuma vāka, piebilstot: «Vai nav lieliski?»

«Placebo» debijas albumam bija grandiozi panākumi, sasniedzot piekto vietu topos, un līdz ar to puikas attēls bija redzams visur, padarot Foksa dzīvi par murgu.

Iepriekš Fokss skolā bijis ieredzēts, taču pēc tam skolas biedri par viņu ņirgājušies un pārstājuši saieties. Pat skolotāji viņu tirpinājuši par fotogrāfiju. Ņirgāšanās skolā kļuvusi tik nepanesama, ka viņu katru dienu māte vedusi uz skolu, lai viņš varētu izvairīties no skolēniem, kas viņu gaidīja pie vārtiem. Galu galā Fokss pametis skolu, tā arī neiegūstot vidējo izglītību. Viņš vēlāk izmācījies par šefpavāru, taču ekonomiskās krīzes dēļ tagad palicis bez darba.

Fokss apgalvo, ka «Placebo» albuma vāka fotogrāfija ir sagrāvusi visu viņa dzīvi, un tagad viņš vāc visus pieejamos līdzekļus, lai iesniegtu tiesā prasību pret grupu.

«Placebo» aģenti «Riverman Management» laikrakstam «The Times» sacīja, ka Foksa sūdzība būtu jāvērš pret izdevniecību «Virgin», kas izdeva albumu, nevis pret pašu grupu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu