Apinis: 10.Saeimas atlaišana bija bezjēdzīgs pasākums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

10.Saeimas atlaišana bija bezjēdzīgs pasākums, kas nekādu labumu valstij nav nesis, ja ne atsviedis valsti dažus gadus atpakaļ, šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidents, bijušais Saeimas deputāts un veselības aizsardzības valsts ministrs Pēteris Apinis.

Bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera «rīkojums nr.2», pēc Apiņa domām, nav ārsta-politiķa lēmums, bet viņa toreizējo padomnieku Rinkeviča-Ķīļa pakts. «Pēc 11.Saeimas vēlēšanām Edgars Rinkevičs un Roberts Ķīlis kļuva par ministriem, bet Zatleru noslēpa Saeimas tālajā kaktā,» sacīja Apinis. «Tagad Rinkevičs iekārtojas par Reformu partijas līderi un sapņos piemēra premjera krēslu, bet Zatlers somatiski pārcieš to, ko viņam radīja nejaušā nonākšana politikā. Zatlera pērnā gada padomnieki šobrīd rīkojas pēc klasiskā teiciena: «Moris savu ir padarījis, moris var iet,»» uzskata LĀB prezidents.

«Mums katrā ziņā nav ko kautrēties par ārstiem-politiķiem,» uzsver LĀB prezidents. «Katrā ziņā viņi nav iezīmējušies korupcijas shēmās vai mistiskos lēmumos. Es domāju, ka Valdis Ģīlis, Jānis Birks, Viesturs Boka, Juris Vidiņš, Gundars Daudze, kuri visi turpina strādāt kā ārsti, var mierīgi naktī gulēt ar labi padarīta darba apziņu,» uzsver LĀB prezidents. «Latvijas valsts var lepoties ar tādiem pilsētu mēriem kā ārsti Guntis Libeks, Jānis Jukna vai Aivars Lācarus, tādiem ministriem kā Ivars Eglītis,» sacīja Apinis.

Patlaban viss valdības darbs esot fokusēts uz premjerministra Valda Dombrovska (V) un finanšu ministra Andra Vilka (V) darbu. «Ja kāds no viņiem dekompensēsies, Latvijas valsts būs kuģis bez komandas,» uzskata LĀB prezidents.

Iepriekšējā Ministru kabinetā, pēc Apiņa domām, strādāja vairāk uz reālu rezultātu tendētu ministru. Patlaban ar teicamu atzīmi varot novērtēt tikai labklājības ministri Ilzi Viņķeli (V) - par izmaiņām Pensiju likumā un reālām izmaiņām Nodarbinātības valsts aģentūrā.

Visneveiksmīgāk, pēc Apiņa domām, strādā izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, kuram «ir tikai solījumi un mākoņu stumdīšana, bet nav nekādas virzības apsolītajās reformās».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu