Grāmatas par Balodes un Ūdrīša ceļojumu no Rīgas uz Pekinu iznākšanu atzīmēs ar koncertu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 27. jūlijā plkst. 19:00 Kaņepes Kultūras centrā Rīgā, Skolas ielā 15 notiks aktrises Ilonas Balodes grāmatas «Rīga-Pekina» un tās saundtreka «Beijing Nights» prezentācija. Pasākums paredzēts kā koncerts, kurā grāmatas saundtrekā iekļautās dziesmas spēlēs Rolands Ūdris, Ilona Balode un grupa «Zeme». Ieeja koncertā ir bez maksas un tajā laipni gaidīti visi interesenti. Grāmatā aprakstītā ceļojuma atbilstošas noskaņas uzturēšanai būs sarūpēts tematiskais ēdiens un padzēriens. 

Grāmatā aprakstīti Balodes un Ūdrīša jautrie, trakie un brīžiem neticamie piedzīvojumi, ko viņi pieredzēja vairāk nekā septiņus mēnešus, ceļojot no Rīgas uz Pekinu. Ceļojums izvērtās diezgan netradicionāls – Balode un Ūdrītis tajā devās bez finansiāliem iekrājumiem, paļaujoties uz veiksmi, ļaužu labvēlību un savu izturību. Šajā laikā viņi dzīvoja gan kā noplukuši klaidoņi, gan kā īsti karaļi – izbaudīja ielu un klubu muzikantu dzīvi, gulēja viesnīcās, parkos, pludmalēs un vilcienu stacijās. Satika milzum daudz dažādu cilvēku, pieredzēja Kaukāza pretrunas, musulmaņu pasaules brīnumus, hindu dīvainības, Pakistānas viesmīlību, kā arī Ķīnas sociālisma varas priekšrocības un mīnusus.

Grāmatai pievienots tās saundtreks ar dziesmām, kas tapušas ceļojuma laikā. Dziesmas atspoguļo «toreizējo Balodes un Ūdrīša ģeogrāfisko, psiholoģisko un kosmisko stāvokli». Albumā iekļauts arī slavenais radiosingls «Beijing Nights». Albums ierakstīts Ginta Solas, Ginta Saulīša un Mārtiņa Burkevica ierakstu studijās.

Grāmatas «Stroika ar skatu uz Londonu» autors Vilis Lācītis par Balodes darbu saka: »Rīgas-Pekinas» ieceres grandiozitāte un tās enerģiskais izpildījums rada cieņu un apbrīnu, spriedze neatslābst ne mirkli! Balode šarmanti noslauka degunu lielākajai daļai to ceļojumu aprakstu, ko esmu lasījis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu