Patversme lūdz palīdzību sunīša ārstēšanā (5)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāji

Pansijā Ulubele jau kopš vasaras beigām uzturas astoņgadīgais tīras šķirnes vācu aitu suns, kam kopēji, neskatoties uz viņa iespaidīgajiem izmēriem, devuši mīļvārdiņu - Mazais.

Dzīvnieks pasijā nokļuva tieši no Lienes ielas, un tā novārgušais un nekoptais izskats uzņemšanas brīdī acīm redzami liecināja par suņuka sūro likteni līdz šim. Pateicoties pansijas darbinieku rūpēm, labajai pārtikai un Mazā dzīvespriecīgajam raksturam, suns ātri atkopās. Pansija ar cerībām gaidīja piesakāmies dzīvnieka adopcijai īsto cilvēku.

Diemžēl 2009.gada nogalē mūsu aktīvais suņu puika salauza priekšķepu. Dakteri konstatēja, ka lūzums ir ļoti sliktā veidā – priekškājā tieši virs elkoņa locītavas kauls bija pilnībā pārlūzis un noslīdējis blakus locītavai!

Tā kā suns ir dzīvespriecīgs, aktīvs un īsts cīnītājs, uzklausot dakteru ne īpaši optimistiskos stāstus par šāda veida traumām un ilgstošo un sarežģīto pēcoperācijas periodu, tomēr nolēmām nepadoties un mēģināt...

Foto: TVNET lasītāji

30.decembrī Mazais pārcieta smagu operāciju – par ko mums visiem ir liels prieks. Tagad ir sācies vissvarīgākais un atbildīgākais laiks, jo Mazajam ir jānodrošina „gultas” režīms jeb kategoriski aizliegta jebkāda veida suņa aktivitāte, kustība un staigāšana, nemaz nerunājot par citu suņu klātbūtni. Divas reizes dienā Mazais tiek iznests ārā, lai nokārtotu savas dabiskās vajadzības, paošņātu gaisu un uz mirklīti papriecātos par balto sniegu. Tātad, vēlams 3 mēnešus Mazajam jādzīvo lielā saudzības režīmā!

Diemžēl mūsu pansijā šādus apstākļus sunim nevaram nodrošināt, jo mums ir tikai plaši āra voljēri, kur kārtīgi izskrieties un sarieties ar pārējiem suņiem. Tāpēc, apspriežoties ar speciālistiem kinologiem un dakteriem, nolēmām: lai kāja labi sadzītu un pilnībā saglabātu locītavu kustīgumu, vispareizāk un labāk būtu Mazo turēt klīnikas stacionārā vismaz vēl 2 – 3 mēnešus.

Stacionārs suņa uzturēšanai un ārstēšanai izmaksā 10 Ls dienā. Ņemot vērā nepieciešamo ilgstošo ārstēšanas procesu, Ulubeles iespējām tā ir ievērojama papildu summa, jo pansijas daudzo iemītnieku uzturēšana un aprūpe vien prasa vismaz 700 LVL ik mēnesi. Tāpēc Ulubeles komanda lūdz visus labos cilvēkus palīgā, lai Mazais varētu kārtīgi sadziedēt kāju. Lūdzam palīdzēt un uzdāvināt Mazajam kādu stundu vai dienu no nepieciešamā pēcoperācijas uzturēšanās laika klīnikā.

Ziedot iespējams:

- ar pārskaitījumu

Biedrība „Dzīvnieku pansija Ulubele”

„Jaunsalenieki”, Salaspils pilsēta, LV-2121

PVN Reģ.Nr. LV 40008095993

Hansabanka „Matīss” filiāle, SWIFT: HABALV22

Konts: LVL: LV 38 HABA 0551 0117 6717 9;

- ziedot ar karti tieši mūsu mājaslapā www.ulubele.org

Biedrībai Ulubele ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, kas dod iespēju ziedotājiem saņemt arī nodokļu atlaides.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu