Popovičs: Mēs ar Lenardu šovasar runājām daudz

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs izteicies, ka klubam ir pienācis laiks skatīties nākotnē, kā arī novēl Kavai Lenardam veiksmi turpmākajā karjerā, ziņo ESPN. 

Dāvja Bertāna pārstāvētais «Spurs» klubs vakar, pēc ASV medija ESPN pieejamās informācijas veica maiņas darījumu, kura rezultātā Lenards uz «Raptors» pārcelsies kopā ar Deniju Grīnu, kurš vēl jūnijā pagarināja līgumu ar «Spurs». Savukārt «Raptors» pretējā virzienā bez Derozana nosūtīs arī austrieti Jakobu Peltlu un 2019.gada pirmās kārtas drafta izvēli.

Popovičs atzinīgi izteicās par 27 gadus veco Lenardu, uzslavējot viņa attieksmi pret darbu, kā arī pateicās par visu, ko spēlētājs izdarīja «Spurs» organizācijas labā. 

«Viņš ir īsts smaga darba cienītājs. Viņš mums palīdzēja izcīnīt mūsu piekto čempiontitulu, tādēļ vēlam viņam tikai visu to labāko, taču mums ir pienācis laiks doties tālāk,» atzina Popovičs.  

Sanantonio komandas galvenais treneris atzina, ka šis maiņas darījums ir izdevīgs abām komandām. 69 gadus vecais speciālists atzinīgi vērtēja Derozana līdzšinējo karjeru, kā arī atzina, ka ir patīkami satraukts, jo komandai ir izdevies iegūt augsta līmeņa basketbolistu. 

Popovičs neslēpa arī to, ka «Spurs» komanda tomēr centās darīt visu, lai sastāvā paturētu Lenardu, taču spēlētāja domas nebija iespējams mainīt. 

«Mēs ar Lenardu šovasar runājām daudz. Tika runāts gan par basketbolu, gan par citām lietām. Centāmies saprast, kurš būtu pareizākais ceļš, radās iespēja veikt maiņas darījumu, un nolēmām, ka šis ir pareizākais ceļš,» sacīja Popovičs.  

«Spurs» jaunieguvums Derozens jau vairākus gadus bija «Raptors» spilgtākais basketbolists, bet iepriekšējā sezonā viņš regulārajā čempionātā 80 spēlēs vidēji iemeta 23,0 punktus un veica 5,2 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņam desmit spēlēs caurmērā 22,7 punkti un 4,0 rezultatīvas piespēles.

Visas savas deviņas NBA sezonas Derozens pavadījis «Raptors» komandā.

Tikmēr Lenards iepriekšējos gados izveidojies par neapstrīdamu «Spurs» līderi. 2014.gadā Sanantonio klubs izcīnīja līdz šim savu pēdējo NBA čempiontitulu, un tieši Lenards tika nosaukts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Savukārt pirms gada viņš bija viens no pretendentiem uz sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu, bet vidēji mačā basketbolists iemeta 25,5 punktus.

«Spurs» komandā iepriekšējās divas sezonas pavadīja arī latvietis Dāvis Bertāns, kurš ar klubu nupat noslēdza jaunu divu gadu līgumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu