Asanžs Ekvadoras vēstniecībā dzīvo spiedīgos apstākļos (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Diplomātisko patvērumu Ekvadoras vēstniecībā Londonā ieguvušais «WikiLeaks» dibinātājs Džūljens Asanžs diplomātiskajā misijā dzīvo spiedīgos apstākļos, vēsta laikraksts «The Daily Telegraph».

Kaut arī Ekvadoras diplomātiskā misija atrodas smalkā Londonas rajonā, dzīvošanas apstākļi tajā nebūt nav izsmalcināti.

Atšķirībā no citu valstu lielākām misijām, Ekvadoras vēstniecības kompleksā nav diplomātu dzīvokļi, kas nozīmē, ka vēstniecības telpās nav vietas gulēšanai, ne arī vannas istaba.

Sākotnēji Asanžs vēstniecībā gulēja uz piepūšamā matrača, bet tagad viņam ir sagādāta pienācīga gulta. Īpaši priekš Asanža vēstniecībā arī uzstādīta duša.

Kā laikrakstam stāstīja draugi, kas pēdējo divu mēnešu laikā apmeklējuši Asanžu Ekvadoras vēstniecībā, viņam ir pieeja internetam. Maltītes Asanžam tiek piegādātas no tuvējiem restorāniem vai arī tiek pagatavotas vēstniecības mazajā virtuvītē.

Asanžam ir arī ierobežotas iespējas izlocīt kājas. Vēstniecībai nav dārza, bet diplomātiskā imunitāte pat neattiecas uz ēkas kopējo priekšnamu. Viņa istabā gan ir ievietots skrejceliņš un solārijs.

Ja «WikiLeaks» dibinātājs vēlas pastaigāt pa Ekvadoras vēstniecību, ievērojamākie apskates objekti diplomātiskajā misijā ir Ekvadoras prezidenta Rafaela Koreas portrets un krāsainas gleznas ar tropiskiem putniem.

Līdz ar Ekvadoras lēmumu piešķirt diplomātisko patvērumu Asanžam, Lielbritānijas policija ir pastiprinājusi savu klātbūtni misijas tuvumā. Britu policisti atrodas pie diplomātiskās misijas, gan arī ēkas iekšpusē priekšnamā, kam nav diplomātiskās teritorijas statuss.

LETA jau ziņoja, ka Ekvadoras ārlietu ministrs Rikardo Patino ceturtdien paziņoja, ka Asanžam tiek piešķirts diplomātiskais patvērums. Tomēr Lielbritānijas Ārlietu ministrija, reaģējot uz Ekvadoras lēmumu piešķirt Asanžam patvērumu, paziņoja, ka tas neko nemainīs, uzsverot, ka Londonai ir pienākums izdot Asanžu Zviedrijai.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu