Ventspilī prezentēs Ilonas Balodes grāmatu «Rīga-Pekina»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ilona Balode, Rolands Ūdris, Apgāds Zvaigzne ABC un Herberta Dorbes muzejs «Senču putekļi» ielūdz uz Ilonas Balodes grāmatas «Rīga-Pekina» un tās saundtreka «Beijing Nights» prezentāciju autores dzimtajā pilsētā - Ventspilī. Pasākums notiks piektdien, 24. augustā plkst. 19:00 Herberta Dorbes muzejā «Senču putekļi» Ventspilī, Ērgļu ielā 1. Prezentācijā būs iespēja ne tikai uzklausīt trakus stāstus par elpu aizraujošo ceļojumu, bet arī dzirdēt ceļojuma laikā tapušās dziesmas Ilonas Balodes un Rolanda Ūdra dzīvajā izpildījumā. 

Lai arī «Rīga-Pekina» ir Ilonas Balodes pirmā grāmata, tā jau paguvusi izpelnīties lielu lasītāju atzinību – šobrīd grāmata atrodama visu Latvijas lielāko grāmatu tirgotāju pirktāko grāmatu topu augšgalos. «Rīgu-Pekinu» iemīļojuši arī grāmatu blogeri - par grāmatu internetā uzrakstītas trīs izvērstas recenzijas, slavējot autores spožo prasmi aprakstīt grandiozo ceļojumu. Kā atzīst Apgāda Zvaigzne ABC vadītāja Vija Kilbloka, Ilonai Balodei ir asprātīga, laba valoda, «Rīga-Pekina» varētu būt grāmata, kuru lasa Latvijā visi.

Kā vēsta grāmatas anotācijā, tajā aprakstīti Balodes un Ūdrīša jautrie, trakie un brīžiem neticamie piedzīvojumi, ko viņi pieredzēja vairāk nekā septiņus mēnešus, ceļojot no Rīgas uz Pekinu. Ceļojums izvērtās diezgan netradicionāls – Balode un Ūdrītis tajā devās bez finansiāliem iekrājumiem, paļaujoties uz veiksmi, ļaužu labvēlību un savu izturību. Šajā laikā viņi dzīvoja gan kā noplukuši klaidoņi, gan kā īsti karaļi – izbaudīja ielu un klubu muzikantu dzīvi, gulēja viesnīcās, parkos, pludmalēs un vilcienu stacijās. Satika milzum daudz dažādu cilvēku, pieredzēja Kaukāza pretrunas, musulmaņu pasaules brīnumus, hindu dīvainības, Pakistānas viesmīlību, kā arī Ķīnas sociālisma varas priekšrocības un mīnusus.

Grāmatai pievienots tās saundtreks ar dziesmām, kas tapušas ceļojuma laikā. Dziesmas atspoguļo «toreizējo Balodes un Ūdrīša ģeogrāfisko, psiholoģisko un kosmisko stāvokli». Albumā iekļauts arī slavenais radiosingls «Beijing Nights». Albums ierakstīts Ginta Solas, Ginta Saulīša un Mārtiņa Burkevica ierakstu studijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu