Kāpēc vispār samazināt lieko svaru? (24)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/rosebennet/

Agri vai vēlu, bet visi nomirs! Kā gribētu aiziet Jūs - 93 gadu vecumā sērfojot, vai 67 gados, gangrēnas pieveikts?

Esot pierādīts, ka cilvēki, kuriem ir pārmērgs liekais svars, nodzīvo vidēji par 5 gadiem īsāku mūžu, nekā nodzīvotu tad, ja viņu svars būtu normāls. Te gan jāpiebilst, ka tie, kuriem ir kritiski nepietiekams svars (anoreksija vai bulīmija), bieži vien nodzīvo vēl mazāk, nekā pārmērīgi apaļie.

Pirms izlemt par tievināšanos, katram ir jāuzdod jautājums - vai viņš vispār grib dzīvot papildus 5 gadus? Varbūt nav jēga mocīties un ierobežot sevi visu mūžu tikai tāpēc, lai šo ierobežojumu un atteikšanās laiku padarītu par vēl pieciem gadiem garāku? Varbūt labāk dzīvot mazāk un baudīt visu, ko vien var izbaudīt.

Padomājiet, kas vispār labs ir noticis ar Jums iepriekšējā gadā. Vai šo gadu būtu vērts atkārtot vēl piecas reizes? Ja man piedāvātu visu mūžu atteikties no ikdienas desertiņa un par to balvā vēl 5 reizes izdzīvot 2009. gadu, es laikam izvēlētos par labu desertam. Konkrēto gadu es pat negribu atcerēties, kur nu vēl atkārtot 5 reizes.

Taču ir arī iespēja, ka «bonusa» gadi izdodas tādi, kāds bija lieliskais 2006. vai 1999. gads. Un dēļ tādiem piedzīvojumiem tiešām ir vērts pacensties.

Kā mierinājumu tiem, kuri dzīvi tomēr vēlas uzlūkot tikai caur nepārtrauktas rīšanas prizmu, varu teikt, ka, neskatoties uz mūsu sabiedrības vispārēju aptaukošanos, šīs pašas sabiedrības vidējais dzīves ilgums nemainīgi un stabili palielinās. Šis apgalvojums ir statistiski pierādīts un pamatots ar skaitļiem.

Par nelaimi, nākotni paredzēt nav lemts. Kuri un kādi būs Jūsu pēdējie 5 gadi, un ko Jūs domāsiet, KAD PIENĀKS LAIKS, to šodien neviens nezina. Tādēļ jāpiemin vēl kāds aspekts par labu svara kontrolei un samazināšanai.

Vai esat padomājuši par pašu LIELĀS AIZIEŠANAS PROCESU? Aktīvie un slaidie cilvēki no dzīves tīri tehniski aiziet vieglāk un vienkāršāk. Ir taču dzirdēts par 90 gadīgu sērfotāju vai padzīvojušu ūdensslēpotāju, kuri no šīs pasaules atvadās veidā, kādu katrs gribētu no VALDNIEKA saņemt dāvanā. Parasti šie laimīgie ir slaidi, aktīvi cilvēki, un tādi bijuši visu mūžu.

Resnīšiem šādas privilēģijas netiek piešķirtas, jo viņi no dzīves aiziet savādāk. Par resnīšiem ir dzirdēti šādi stāsti - pakāpeniska ķermeņa funkciju atteikšanās, nespēja par sevi parūpēties visvienkāršākajā veidā, apgrūtinājums radiniekiem, izgulējumi, gangrēna un citas interesantas iespējas, kā lēni un smakojoši sagaidīt savu pēdējo stundiņu.

Lai vai kā, katram pašam jāizvēlas tas, kā viņš vēlas dzīvot šodien. Katram arī jāsaprot, kādas sekas nākotnē sagaidāmas no viena vai otra tagad izvēlētā ceļa. Starp citu, pastāv iespēja, ka laba laika pavadīšana un dzīves baudīšana nebūt nenozīmē nepārtrauktu pārēšanos.

lasiet šeit

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu