Divas «Pussy Riot» dalībnieces aizbēgušas no Krievijas (35)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Divas skandalozas Krievijas pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieces, baidoties no vajāšanām, aizbēgušas no valsts, svētdien pavēstīja grupas pārstāvji.

«Divas mūsu dalībnieces kriminālmeklēšanas dēļ veiksmīgi ir pametušas valsts robežas! Viņas pieņem ārvalstu feministes jaunu akciju sagatavošanai,» tviterī ierakstījusi grupa «Pussy Riot».

«Steidzamies radīt vilšanos Kremļa rāpuļiem - briesmu dēļ divas sievietes ir pametušas valsti, bet Krievijā paliek kā minimums vēl 12 «Pussy Riot» dalībnieču,» lasāms grupas mikroblogā.

Maskavas tiesa 17.augustā atzina trīs «Pussy Riot» dalībnieču vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu, piespriežot viņām divu gadu cietumsodu.

Nadežda Tolokoņņikova, Marija Aļohina un Jekaterina Samuceviča tika notiesātas par akciju «Dievdzemdētāja, padzen Putinu», kas 21.februārī tika sarīkota Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē.

Sagaidāms, ka jaunnedēļ notiesātās pankgrupas dalībnieces spriedumu pārsūdzēs, apliecināja meiteņu advokāti.

Savukārt Tolokoņņikovas vīrs Pjotrs Verzilovs svētdien sacīja, ka divas grupas dalībnieces, kas aizbēgušas no Krievijas, kopā ar viņa sievu katedrālē piedalījās skandalozajā akcijā.

«Tā kā Maskavas policija viņas meklē, viņas centīsies īpaši neizcelties. Viņas atrodas drošā vietā, kur Krievijas policija viņas nevar aizsniegt,» norādīja Verzilovs.

Vaicāts, vai tas nozīmē, ka šai valstij ar Krieviju nav bēguļojošu likumpārkāpēju izdošanas līguma, Verzilovs atbildēja: «Jā, tas to nozīmē.»

«Bet jums ir jāatceras, ka vēl 12 vai pat 14 dalībnieces, kas joprojām ir Krievijā, patlaban aktīvi piedalās grupas darbā. Tas ir liels kolektīvs,» sacīja notiesātās mūziķes vīrs.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu