Lemberga krimināllietā aicināts liecināt Loskutovs (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tā dēvētajā Aivara Lemberga krimināllietā Rīgas apgabaltiesā šodien plānots uzklausīt divus lieciniekus - bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāju, Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētāju Alekseju Loskutovu un notāri Moniku Laivenieci, aģentūru LETA iepriekš informēja prokurors Juris Juriss.

Tāpat šodienas sēdē plānots pabeigt nopratināt kādreizējo rūpniecības un enerģētikas ministru Aivaru Milleru. Millera uzklausīšana tiesā sākās iepriekšējā sēdē, tomēr tiesai palika daži neatbildēti jautājumi.

Šodien sēdes sākums plānots plkst.11.

Kā ziņots, iepriekšējā sēdē tika pabeigta liecinieka Vladimira Komogorceva pratināšana. Komogorcevs pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā bija darbojies Ventspils tranzītbiznesā.

Pavisam Lemberga krimināllietā vēl jānopratina aptuveni 70 liecinieki, pastāstīja Juriss.

Tiesa vēl nav uzklausījusi arī procesa dalībnieku viedokļus par Rīgas ostas uzņēmuma SIA «Man-Tess» vēlmi atcelt lēmumu, ar kuru tas atzīts par cietušo Lemberga krimināllietā. Rīgas apgabaltiesā aģentūrai LETA norādīja, ka procesa dalībnieki vēl nav par šo lūgumu izteikušies un nav arī zināms, kad tas varētu notikt.

Kā ziņots, Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Līdzās Ventspils mēram apsūdzēts arī viņa dēls Anrijs Lembergs un Ventspils tranzītbiznesa menedžeris Ansis Sormulis.

Visi apsūdzētie nesaprotot un neatzīstot viņiem celtās apsūdzības.

Lietā aptuveni 140 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, kurus prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Boriss Geimans, Ligita Kuzmane un Irīna Jansone, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

Iepriekš lietu kopš 2009.gada 16.februāra izskatīja Geimans ar tiesu piesēdētājiem, bet tiesu piesēdētāju institūts no 2009.gada 1.jūlija tika likvidēts, un toreizējais tiesas sastāvs līdz sprieduma taisīšanai netika.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu