Arī VUGD amatpersonu rīcībā nekonstatē pārkāpumus saistībā ar traģēdiju uz Vanšu tilta (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonu rīcībā nav konstatēti pārkāpumi saistībā ar 7.jūnijā notikušo letālo traģēdiju uz Vanšu tilta.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Viktorija Šembele, dienesta pārbaude ir noslēgusies un tajā secināts, ka VUGD amatpersonu rīcībā nav saskatāmi normatīvo aktu un dienesta disciplīnas prasību pārkāpumi, tāpēc nav pamata amatpersonu saukšanai pie disciplinārās atbildības.

Kā ziņots, ar līdzīgu rezultātu noslēdzās arī dienesta pārbaude, kas saistībā ar šo pašu traģēdiju tika sākta Valsts policijas (VP) Iekšējās drošības birojā. Tajā tika secināts, ka policijas amatpersonas konkrētajā situācijā rīkojušās profesionāli un darījušas visu iespējamo, lai radušos problēmsituāciju atrisinātu, tāpēc kriminālprocesa sākšanai nav pamata, aģentūru LETA šonedēļ informēja VP preses pārstāve Lita Juberte.

Kā ziņots, uz Vanšu tilta 7.jūnijā gāja bojā kāds 20 gadus vecs jaunietis, kurš pa tilta vantīm uzrāpās līdz tilta virsotnei un izdarīja pašnāvību, no tā nolecot. Kāpējs tika pamanīts ap plkst.15.55. VUGD glābējiem, izmantojot autopacēlāju, aptuveni uz desmit minūtēm izdevās nodibināt kontaktu ar jaunieti, taču viņš atteicās sadarboties un turpināja kāpt.

Glābēji un policisti saprata, ka pārrunu vadītājam ir nepieciešams doties augšā uz tilta smaili, taču nevienam no klātesošajiem nebija atslēgas, ar kuru atvērt tilta durvis.

Kamēr glābēji mēģināja sadabūt atslēgu, jaunietis ap plkst.17.20 jau bija sasniedzis tilta smaili, taču tur viņu nesagaidīja neviens speciālists, kas varētu atturēt puisi no pašnāvības.

Pēc šī negadījuma sarosījās arī pašvaldība, kas patlaban pie tilta noorganizējusi fizisko apsardzi, kā arī iecerējusi vantis apjozt ar īpašu aizsargjoslu, lai kavētu iedzīvotāju vēlmi uzrāpties vantīs.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu