Biķerniekos notiks vēsturisko sporta automašīnu sacīkstes (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

16.septembrī Biķernieku trasē rūks «Volgas», «Žiguļi» un vēsturiskās formulas, jo notiks šo spēkratu sezonas noslēguma sacīkstes autošosejā „ Dzintara aplis 2012». Tajās piedalīsies  vairāk nekā 60 vēsturiskās sacīkšu automašīnas no visām trim Baltijas valstīm, kā arī Krievijas, Vācijas, Polijas un Kazahstānas.

Tik daudz seno, gadu gaitā pārbaudīto sporta automašīnu Biķernieku trasē sen nebūs bijis. Zināmākie auto piloti, kas piedalīsies pasākumā, būs V.Belmers, A.Sorokins, A.Paupers, J.Kuul, H. Sieber, H. Haidike u.c. Līdzās leģendārajiem sacīkšu braucējiem ar vēsturiskajiem spēkratiem trasē dosies arī vairāki Latvijā zināmie rallija braucēji.

Pasākuma laikā varēs vērot ne tikai sacīkšu auto, bet arī citus vēsturiskos spēkratus no Rīgas Motormuzeja un Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) kolekcijām. Pirmo reizi skatītājiemtiks piedāvātas aizraujošās regularitātes sacensības senajiem motocikliem.

Sacensības sāksies ar svinīgo parādi un zīmīgo braucienu pa Biķernieku apļiem, kas norisināsies plkst. 11:00. Uzreiz pēc tam pirmajā finālbraucienā trasē dosies «Formulas», tām sekos «VAZ» un «Volgas», kurām šīs būs 2012.gada sezonas noslēdzošās un izšķirošās sacensības «Dzintara Volgas» seriāla ieskaitē.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu