Fotoreportāža: Kā Rīga sestdien negulēja (54)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Spēcīgās lietusgāzes pagājušajā naktī Rīgā nav traucējušas mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts» norisi un apmeklētāju skaits bijis aptuveni tāds pats kā iepriekšējos gados, aģentūrai LETA pastāstīja «Baltās nakts» producente Madara Gruntmane.

Lietus dēļ tikai divi projekti pārcēlās uz iekštelpām, kuri jau iepriekš bija plānojuši to darīt, ja būs nelabvēlīgi laika apstākļi.

Gruntmane stāstīja, ka visvairāk apmeklēti bijuši tie pasākumi, kas noritēja Rīgas centrā, proti, pie Rīgas Kongresu nama, kur spāņu mākslinieki «Itinerania» piedāvāja interaktīvo projektu «Labirints», Centrāltirgus un Spīķeros, kur koncertzālē «Latvijas koncerti» piedāvāja «Oxford street drummer» performanci, «Dirty Deal Teatro» jauno skatuves mākslinieku performances «Nesagremojamā maltīte», «kim?» laikmetīgās mākslas centrs piedāvāja projektu «Nakts, Pēterburga un paplāte».

Arī Miera ielas un Esplanādes projektiem bija plašs apmeklētāju loks. Daudzi interesenti devās uz AB dambi, kur uguns atdzīvināja smilšu skulptūru izstādi.

Gruntmane uzsvēra, ka Baltās nakts pasākumi ir svētki mūsdienu kultūrai un mākslai un radīt jaunas sintēzes mākslā, jo nereti dažādi mākslinieki un dažādi žanri apvienojas, arī pasākumu apmeklētāji ir atsaucīgi un iesaistās mākslinieku ideju īstenošanā.

Kā ziņots, šogad «Baltā nakts» notika jau septīto gadu pēc kārtas. Tā vairāk nekā 60 dažādos pasākumos turpināja iepazīstināt ar laikmetīgās mākslas dažādību, teātra, dzejas un dejas performancēm, kino un citām aktivitātēm, kas kas notiks gan Rīgas centrā, gan apkaimē. Foruma devīze šogad bija «Uz paplātes».

Šogad mūsdienu kultūras forumā «Baltā nakts» piedalījās 26 konkursa projekti, kas guvuši pašvaldības līdzfinansējumu, bet pārējie bija iniciatīvas projekti, kurus brīvprātīgi realizē gan individuāli mākslinieki, gan radošās organizācijas, gan uzņēmumi.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu