Biķerniekos noslēgušās vēsturisko sporta automašīnu sacensības «Dzintara Aplis 2012» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar Antona Dolgopolova uzvaru «Volgu» klasē Biķerniekos finišē vēsturisko spēkratu sezonas noslēguma sacīkstes autošosejā «Dzintara aplis 2012». Tajās piedalījās 49  sportisti no visām trim Baltijas valstīm, kā arī Krievijas un Vācijas. Sacensības vēroja un pasākuma aktivitātēs piedalījās gandrīz 3500 skatītāju.

Sacensības notika piecās klasēs un kā pirmās uz starta devās vēsturiskās Formulas. «Mondial» Formulu klasē pirmo vietu ieņēma Jaak Kuul no Igaunijas, aiz sevis atstājot Albertas Pundys no Lietuvas un Māri Ozoliņu no Latvijas. Savukārt «Easter» Formulu klasē pirmo vietu izcīnīja vācietis Reinhards Zanglers, viņam sekoja tautietis Hermunts Heidicke un Dmitrijs Porohvs no Latvijas.

Otrie uz starta stājās «žiguļi». Šeit uz goda pjedestāla kāpa autobraucēji no Latvijas. «VAZ» 160 klasē pirmo vietu izcīnīja Pēteris Laipnieks, otrais bija Gints Bremze un trešais – Matīss Mežaks. «VAZ» 130 klasē stiprākais spēkrats izrādījās Ronaldam Senavskim, kurš aiz sevis atstāja Mārtiņu Lagzdiņu un Juri Dambi.

Visplašāk pārstāvētā bija vēsturisko «Volgu» klase, kur uz starta līnijas stājās 22 vēsturiskie spēkrati. Uzvaras laurus šajā klasē guva mūsu sportists Antons Dolgopolovs, otrajā vietā Denis Samsonovs no Krievijas, bet trešais – Normunds Dobums.

Sacensības nepagāja bez starpgadījumiem. «Volgu» pirmajā braucienā tā dēvētajā «elkonī» Dobums nogrieza ceļu Pauperam, bet Formulu otrajā braucienā tehnisku problēmu dēļ sportisti veica tikai 11 apļus.

Tik daudz seno, gadu gaitā pārbaudīto sporta automašīnu Biķernieku trasē sen nebija redzētas. Pasākuma laikā varēja vērot ne tikai sacīkšu auto, bet arī citus vēsturiskos spēkratus no Rīgas Motormuzeja un Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) kolekcijām.

Auto parādi vadīja leģendārā sporta automašīna «ZIL 112S», kura tika iedarbināta pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma. Pirmo reizi skatītājiem tika piedāvāts aizraujošs regularitātes brauciens senajiem motocikliem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu