Ivara Lūša vadībā top Korovkina komēdija «Biznesa klases palāta»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daugavpils teātrī režisora Ivara Lūša vadībā tiek iestudēta krievu dramaturga Aleksandra Korovkina komēdija «Biznesa klases palāta», kas pirmizrādi piedzīvos 26. un 27. oktobrī.

Aleksandra Korovkina luga «Biznesa klases palāta» sarakstīta 2011. gadā. Par spīti mūsdienu krievu dramaturģijas tendencēm, luga ir absolūti pozitīva un ir labākajās angļu un franču komēdiju tradīcijās. Nesenā pagātnē Daugavpils teātrī tika iestudēta cita Aleksandra Korovkina komēdija «Lelle līgavai», kas izpelnījās neviltotu skatītāju atzinību.

Vairāku Spēlmaņu nakts balvu ieguvušu izrāžu veidotājs un jauniestudējuma režisors Ivars Lūsis par izrādi: «Mūsdienīga komēdija bez morāles un didaktikas. Par cilvēku vājībām un centieniem dzīvot normālu dzīvi. Tā būs situāciju komēdija labākajās tradīcijās – pilna negaidītu pavērsienu, dažādu sakritību un, protams, muļķīgu, naivu un smieklīgu situāciju. Izrāde domāta izklaidei un atpūtai.»

Lugas darbība risinās slimnīcas lepnākajā, tā sauktajā, biznesa klases palātā, kurā, pateicoties dažādu apstākļu sakritībai, tiek ievietoti divi pacienti – inteliģentais, pensionētais aktieris un augstu stāvošs ierēdnis ar samilzušu kaiti par kuru nav pieņemts skaļi runāt. Līdz ar ierēdņa nonākšanu palātā, miers un klusums kļūst par aizmirstiem jēdzieniem. Neviļus rodas sajūta, ka «pati dzīve» ir pārvākusies uz slimnīcu. Pāris stundu laikā dažos kvadrātmetros norisinās brīžiem pat neaptveramas lietas.

Šajā stāstā savijas gan smalks humors un lirika, gan dzīves gudrība. Gūzma mainīgu apstākļu kā sniega bumba veļas pāri galvenajiem varoņiem, liekot tiem steigā pielāgoties negaidītajiem pavērsieniem.

Lomās: Jurijs Losevs, Viktors Jancevičs, Irina Kešiševa, Mihails Samodahovs, Žanna Lubgāne, Karīna Sidina

Pirmizrāde

  • 26. oktobrī plkst. 18:30
  • 27. oktobrī plkst. 17:00

Biļetes nopērkamas Daugavpils teātra kasē (t.65426520), «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un internetā «bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu