Maskavas tiesa liek atbrīvot vienu «Pussy Riot» dalībnieci (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Maskavas pilsētas tiesa trešdien, izskatot apelācijas prasību, vienai no pankgrupas «Pussy Riot» dalībniecēm Jekaterinai Samucevičai aizstāja iepriekš piespriesto divu gadu cietumsodu ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē, vēsta radiostacija «Eho Moskvi».

«Maskavas pilsētas tiesas kolēģija, ņemot vērā izklāstītos apstākļus, atzina par iespējamu piemērot Samucevičai nosacītu sodu ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem. Ja jūs, Samuceviča, šajā laikā pārkāpsiet virkni likumā noteikto ierobežojumu vai arī pastrādāsiet citu noziegumu, tad nosacītais sods jums var tikt aizstāts ar reālu sodu,» paskaidroja tiesnešu kolēģijas priekšsēdētāja Larisa Poļakova.

Abām pārējām grupas dalībniecēm Marijai Aļohinai un Nadeždai Tolokoņņikovai tiesa atstāja spēkā divu gadu cietumsodu, kas viņām piespriests par «panku lūgšanas» akcijas sarīkošanu Maskavas pareizticīgo katedrālē.

Jau vēstīts, ka šā gada 21.februārī piecas «Pussy Riot» dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja «panku lūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!».

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

No Maskavas katedrālē, kā arī citā akcijā, kas tika sarīkota Jelohovas Dieva parādīšanās baznīcā, uzfilmētā videomateriāla un studijā ierakstīta skaņas celiņa tika radīts dziesmas «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!» videoklips.

Maskavas tiesa augustā piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Vēl divas «Pussy Riot» dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, esot aizbēgušas no Krievijas.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu