Papildina profesiju sarakstu, kam nepieciešamas valsts valodas zināšanas (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

 Papildināts profesiju saraksts, nosakot valsts valodas zināšanu un prasmju apjoma līmeņus, paredz šodien valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos par valsts valodas zināšanu apjomu un valsts valodas prasmes pārbaudes kārtību profesionālo un amata pienākumu veikšanai, pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņemšanai un Eiropas Kopienas pastāvīgā iedzīvotāja statusa iegūšanai un valsts nodevu par valsts valodas prasmes pārbaudi.

Grozījumi izstrādāti, jo iepriekš noteikumos konstatētas vairākas nepilnības, proti, nebija iekļauti piecu profesiju nosaukumi un kodi, kas aktualizēti saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, divām profesijām nebija noteikts valsts valodas zināšanu un prasmju regulējums, savukārt viena profesija bijusi iekļauta divreiz, nosakot tai atšķirīgus valsts valodas zināšanu un prasmju apjoma līmeņus.

Ar grozījumiem tiek noteikts, ka pie profesiju uzskaitījuma, kam nepieciešams valsts valodas zināšanu un prasmju apjoms C līmeņa pirmajā pakāpē, tiek pieskaitīts Republikas pilsētas pašvaldības domes deputāts un arī novada pašvaldības domes deputāts.

Pie profesiju uzskaitījuma, kam nepieciešams valsts valodas zināšanu un prasmju apjoms B līmeņa pirmajā pakāpē, tiek iekļauts pasažieru vilciena konduktors un pavārs.

Grozījumi paredz svītrot pirmajā pielikumā profesiju uzskaitījumā, kam nepieciešams valsts valodas zināšanu un prasmju apjoms C līmeņa otrajā pakāpē, profesiju automobiļa vadītājs, jo profesijai ir noteikts A līmeņa otrās pakāpes valsts valodas zināšanu un prasmju apjoms, kas ir uzskatāms par pamatotu un samērīgu.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu