«Fiat» ceturkšņa peļņa vairāk nekā dubultojas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas autobūves kompānijas «Fiat» tīrā peļņa šā gada trešajā ceturksnī palielinājusies līdz 286 miljoniem eiro (201 miljonam latu), salīdzinot ar 112 miljoniem eiro (78,7 miljoniem latu) attiecīgajā laika periodā pērn, teikts otrdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā. Turklāt šī peļņa bijusi lielāka par analītiķu iepriekš prognozētajiem 250 miljoniem eiro (175,7 miljoniem latu).

Savukārt kompānijas apgrozījums iepriekšējā ceturksnī palielinājies par 16% - līdz 20,4 miljardiem eiro (14,3 miljardiem latu). «Fiat» norādīja, ka pārdošanas apjoms samazinājies Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā, taču palielinājies citos reģionos.

Tāpat autoražotājs otrdien prognozēja, ka tā tīrā peļņa šogad kopumā veidos 1,2 miljardus eiro, bet apgrozījums - 83 miljardus eiro (58,3 miljardus latu).

Jūlija beigās kompānija lēsa, ka tīrā peļņa 2012.gadā veidos 1,2-1,5 miljardus eiro (843,3 miljonus latu līdz 1,05 miljardus latu), bet pārdošanas apjoms pārsniegs 77 miljardus eiro (54,1 miljardu latu).

«Fiat» jau vairākkārt brīdinājis par iespēju slēgt vienu no piecām Itālijas rūpnīcām, kuras ražo zem to reālajām iespējām, ņemot vērā Eiropas automašīnu tirgus lejupslīdi.

Savukārt septembrī uzņēmums paziņoja, ka atceļ stratēģisko plānu Itālijā līdz 2014.gadam investēt 20 miljardus eiro (14,05 miljardus latu) un saražot 1,4 miljonus automašīnu.

«Fiat» norādīja, ka vairs nevar sasniegt šos mērķus, jo ekonomikas krīze samazinājusi automašīnu tirdzniecību Itālijā līdz līmenim, kāds tika reģistrēts pirms 40 gadiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu