Mācībās Latvijas karavīri «iekarojuši» Igauniju (66)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Igauņi lepojas ar savu armiju un valsti, savukārt mēs izmantojam katru iespēju apšaubīt karavīru dienestu Afganistānā vai savas valsts spēku, tā domā viens no Latvijas armijas karavīriem Ģirts Rasa. Taču Igaunijas medija «Postimees» rakstītais par Latvijas armiju viņu šokēja.

«Tas bija sitiens zem jostas vietas», tāda bija Rasas reakcija, šonedēļ lasot igauņu mediju rakstu par Latvijas armijas bezspēcību.

Pēdējos gadus kopīgajās mācībās ar igauņu karavīriem. Kaimiņvalsts karavīri profesionālajā ziņā vienmēr bijuši aiz mūsējiem. Piemēram, šogad maijā Latvijas bruņoto spēku kājnieku rota devās uz kaimiņvalsts kopīgajām mācībām «Pavasara vētra». Latvijas armijai vajadzēja imitēt ienaidnieku - iebrucēju Igaunijā.

Rezultātā mūsu karavīriem tika lūgts padoties, citādi iebrucējarmija mācību laikā patiešām iekarotu Igauniju.

«Novērotāji, kas bija no igauņu puses, kas nāca līdz un skatījās, kāda taktika notika. Viņi teica, ka vajag apstāties neiet tālāk citādi jūs izjauksiet mūsu plānu. Kas nozīmē, ka labajam vienmēr jāuzvar, kas šajā gadījumā ir Igaunijas rezervisti,» stāsta karavīrs.

Rasa igauņu paziņojumus vērtē vienkārši kā nekorektus. Kā piemēru minot misiju Afganistānā. Pēdējos piecus gadus Latvijas vienības skaits Farjabas provinces galvaspilsētā Meimanā bija divi simti karavīru. Mūsu karavīri saņēmuši uzslavas no dažādu valstu armijām, ieskaitot amerikāņus, kur bīstamajā Kunāras provincē pie Pakistānas robežas kopīgi apmācīja afgāņu armiju.

«Es varu pateikt tikai vienu - Latvijas armijas karavīrs ir labi sagatavots. Guvis atzinību no NATO ģenerālštāba. Norvēģu un amerikāņu vienībām.»

Interesanti, ka mūsejos slavēja ne tikai amerikāņi un norvēģi, bet arī pirms aiziešanas no Farjabas provinces vietējie – Afganistānas armija jeb ANA.

Komentāri (66)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu