Tiks izsolītas Mika Džegera mīlestības vēstules (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Decembrī tiks izsolītas mīlestības vēstules, ko rokgrupas «The Rolling Stones» līderis Miks Džegers rakstījis amerikāņu dziedātājai Māršai Hantai.

Hanta, kura laida pasaulē Džegera pirmo meitu Kerisu, pārdos 1969.gada jūlijā un augustā rakstītas vēstules, jo vairs nespējot nomaksāt savus rēķinus, ziņo britu laikraksts «The Guardian».

«Esmu izputējusi,» teica Hanta, kura pašlaik dzīvo Francijā.

12.decembrī «Sotheby's» izsolīs desmit vēstules, kuru vērtība lēsta no 70 līdz 100 tūkstošiem mārciņu (no 61 līdz 88 tūkstošiem latu).

Džegers rakstīja tā laika mīļotajai no filmas «Ned Kelly» («Neds Kellijs») uzņemšanas laukuma. Hanta vēstulēs raksta par Emīlijas Dikinsones dzeju, tikšanos ar rakstnieku Kristoferu Aišervudu un kādu nerealizētu projektu, savukārt Džegers stāsta par «The Rolling Stones» ģitārista Braiena Džonsa nāvi, kā arī par attiecību sabrukumu ar dziedātāju Mariannu Feitfulu, ar kuru arī tajā laikā satikās.

Džegera un Hantas attiecības nonāca atklātībā tikai 1972.gadā.

«Ir svarīgi tās pārdot,» sacīja Hanta. «Es ceru, ka kāds tās nopirks, jo mūsu paaudze izmirst un līdz ar mums pazūd arī liecības par to, kas mēs bijām un kāda bija mūsu dzīve.»

Melnādainā Hanta arī atklāja, ka esot iedvesmojusi «The Rolling Stones» dziesmu «Brown Sugar», ko Džegers sarakstīja, atrodoties Austrālijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu